Klinkende glazen klonken afgelopen donderdagmiddag tot zondagavond door heel het Burgemeester Brouwerplantsoen. Het park stond afgelopen weekend in het teken van speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken. Er werd behoorlijk geproost en getoost op de gezondheid met meer dan 200 bijzondere bieren en wijnen uit zowel de streek als het hele land. Bezoekers vielen met hun neus in de boter volgens Jiska Roewen, organisatie:
‘’Amersfoorters zijn niet vies een bijzondere borrel. Dat merk je ook aan de enthousiaste brouwers uit de buurt: Swarte Os en Louis Loyal weten goed bier te brouwen. En dan mogen de stevige bieren van Brouwerij Eembier en Rock City Brewing niet vergeten worden natuurlijk.’’

Ondersteund door twee wijnbarren werden maarliefst zes barren gevuld met heerlijke vloeibare versnaperingen. Het smaakpallet werd verrijkt met goedgevulde borrelplanken, bierproeverijen van Hertog Jan en biermeester Fred Buddingh en livemuziek van lokale klankkunstenaars. Kannen & Kruiken Amersfoort vierde de tweede editie van het seizoen, waarna de stoet richting Maastricht trekt.

AGENDA KANNEN & KRUIKEN 2019
Kannen & Kruiken Maastricht
Vrijdag 6 september t/m zondag 8 september
Stadspark, Tapijnkazerne