Zaterdag 16 november, een gezellige drukte in ‘hun’ leutbunker zoals ze dat noemen, bij de meesten beter bekend als de zaal van speeltuinverening ‘het Soesterkwartier’.

K.V. De Meerschuimers viert carnaval, deze avond een belangrijk moment, op het Prinsenbal wordt namelijk de nieuwe Prins of Prinses gekozen die de vereniging zal gaan vertegenwoordigen naar buiten. Het was een gezellige boel binnen in de grote zaal, de “Prettetters” had de sfeer er alweer snel in, deze club mag ook haast wel de huiskapel van de Meerschuimers genoemd worden, bij de meeste activiteiten van de club zijn ze van de partij. In de tijden dat de Prettetters hun kelen smeerden verzorgden Jeffrey & Jeffrey dat het niet al te stil was in de zaal en fungeerden als DJ en daarnaast bleken ze ook nog over een goede zangstem te beschikken en kon het dak er af!

 

Om 11 over negen werd Prins Edwin uit zijn taak ontheven en bedankt voor zijn inzet.

 

Deze avond heet natuurlijk niet voor niets ‘het Prinsenbal’ en om 11 over tien werd de nieuwe Prins bekend gemaakt, daarom mag ik U voorstellen: Prins Richard de 1e, dat deze prins zijn taak zeer serieus neemt is wel zeker, verschillende keren is aan hem gevraagd om deze functie op zich te nemen maar wees hem altijd af, wat veel leden jammer vonden, verder dan adjudant wilde hij nooit gaan. Prins Richard de 1e , in het dagelijks leven heftruckchauffeur Richard Stokel, zal worden bijgestaan door zijn adjudanten Cecco Wezenberg en Robin Boekholt. Prins Richard de 1e zal in de komende periode zijn scepter zwaaien vanaf de Amersfoortse berg over Amersfoort richting Eemdal zoals de vereniging het omschrijft in hun net uitgebrachte blad.

 

 

 

Hierbij proclameert Prins Richard de 1e mede namens zijn adjudanten

van K.V. “De Meerschuimers”

Heerser over Keistad Amersfoort

Beschermheer over de speeltuin “Soesterkwartier”

De volgende 11 punten:

 1. Ik, na 3x Adjudant, nu eindelijk Prins ben,en de regels na 24 jaar carnaval wel ken.
 2. Onze residentie krijgt weer alle lof, ook dit jaar voelen wij ons daar weer tof.
 3. Wij zijn heel blij met onze sponsoren, die ons carnavalsblad laten gloren.
 4. Zeker onze oud Prinsen/Prinsessen en Adjudanten niet te vergeten, want die wisten van wanten moet je weten.
 5. Ook dit jaar hebben we weer een goed doel, en wel reuma Nederland, wat een goed gevoel.
 6. De jeugd heeft de toekomst, ziet U wel, onze jeugdige Adjudanten wat een leuk stel.
 7. Ook onze senioren worden niet vergeten, dat zult u inmiddels wel weten.
 8. Wij inmiddels met onze jonge leden heel blij zijn, maar hopen dat er nog meer bijkomen, hoe fijn.
 9. En denk eraan “glaasje op laat je rijden”, om veel problemen te vermijden.
 10. Laat verdraagzaamheid voorop staan, lief zijn voor elkaar is waar we voor gaan.
 11. Tot slot ons motto is:

                              Een vrij- en gezellig carnaval.

Na dit officiële gedeelte kreeg een vertegenwoordiger van het Reumafonds midden Nederland het woord, zij benadrukte het belang van dit fonds en was dan ook dankbaar dat K.V. De Meerschuimers dit fonds ondersteund met het verkopen van winkelwagen muntjes waarvan de opbrengst voor dit fonds is.

Na alle ‘plichtplegingen’ en felicitaties bleef het nog lange tijd erg gezellig in de leutbunker. De Prettetters zorgden voor de vrolijke noten en het carnavalseizoen voor   K.V. De Meerschuimers is begonnen! De volgende activiteiten staan nog op het programma in hun leutbunker:

18 januari 2020: Hofbal

15 februari 2020: Gezinsbal

Zien we U dan?

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel.

Foto’s: Jan-Herman Koller