DSC_9137Het jaarfeest in de speeltuin Rivierenwijk was dit jaar anders dan anders. Deze maal geen paarden die een gedeelte van het terrein gebruiken voor hun rondjes. Geen extreme dingen maar een afgewogen geheel.

Om 13.00 uur werd de toegang geopend. Allereerst was het nog rustig met de aanvoer van kinderen /leden/ bezoekers. Bij de voordeur werden bonnen uitgedeeld, waarmee de kinderen allerlei dingen konden halen, of inwisselen tegen bv een suikerspin.

DSC_9010Er was gratis drinken voor de kinderen en bij binnenkomst was het eerste wat de aandacht trok, de drukproef met water en een fietspomp. Het recept is simpel, maar heel doeltreffend. Doe een “pet”fles halfvol met water, sluit een fietspomp op de opening aan, hang hem aan een soort lanceer inrichting en pomp er lucht in. Het gevolg was de hele middag rond vliegende plastic flessen waarbij de afstand en hoogte soms erg verrassend waren. Wel was uiteraard een veilige richting in gesteld, maar de op 15 meter staande suikerspin-kraam was toch regelmatig het doelwit.

DSC_8990Aan de linkerzijde hiervan, had Wim Speltie zijn oude hobby weer opgepakt. Druk doende met een waterbaan met speelgoed, ging hij helemaal op in het spel. Of te wel de Speelotheek en de “Doe Zo” bus waren ook aanwezig.DSC_9044

Achter een veilige heg, had CSC_9148Merel Wismeijer haar “tent”met de schmink afdeling opgezet en al snel stond er een rij wachtende om een fraaie versiering, of soms “boeven”tronie te krijgen.

Achter het clubgebouw was een enorme trailer geplaatst vanwaar uit een clown, zijn zeer vrolijke show presenteerde. In dit geval ook een spannende waarbij de kinderen interactief mee moesten doen.

DSC_8943 Diverse zaken kwamen daar aan de orde. Over het wassen van de clown zijn kleren. Hoeveel graden er gewassen moest worden. En de fles met wasmiddel die werd omgekeerd, gaf zeker een reactie van de kinderen. En dat een clown kan goochelen, tja dat was wel spannend, maar echt goochelen was het nou ook weer niet.

DSC_9079De heel grappige truc met zijn steeds terug kerende toverstok, zorgde voor veel plezier bij de uitverkoren assistente en natuurlijk het publiek.

1 uurtje na de opening, werd het lekker druk op het jaarfeest. De weergoden, dreigden wel, maar het bleef droog. Het grote luchtkussen bleek, mede door de voorstellingen, weinig aantrekkingskracht te hebben op de kinderen.

DSC_8950Een kinder-draaimolen kan natuurlijk niet achterblijven en die draaide dan ook vele rondjes. Aan het aantal suikerspinnende kinderen te zien, had de familie Manschot het behoorlijk druk.DSC_8947

Tussen de voorstellingen van de clown, door was er binnen nog een workshop clownerie. een heel erg leuke manier om kinderen expressie en houding te leren.

DSC_9105Twee “dames” clowns deden voor, hoe je tot uitdrukking bracht, hoe zwaar gewichten wel niet waren (plastic). Of hoe loop je, je neus achterna. De kinderen hadden er erg veel plezier in. Het blijft toch een raar verschijnsel, dat als je een rode neus hebt, je ineens in een andere gedaante kan veranderen.

De inschrijving voor de huttenbouw deze zomer werd ook veelvuldig bezocht. Deze zijn in de week van 18 augustus.

DSC_9060In de moestuin, stegen wat rookwolken op en onderzoek gaf aan dat twee vuurkorven werden gestookt. Marshmallows werden aan stokjes langzaam “gegaard”. Aan een tafel konden  de kinderen naar hartenlust knutselen. Hetgeen ouders weer de gelegenheid gaf “fruit”te oogsten. Bakjes met aardbeien en frambozen waren al snel gevuld. De moestuin ziet er ook weer mooi verzorgd uit.

Om toch een bijdrage in de energievoorziening van de speeltuin te kunnen doen, konden de kinderen op een fiets, stoom op wekken. Als bewijs dat het werkte, gingen er dan lampen branden.

DSC_9043De donkere dreigende wolken namen bij het zien van al deze vrolijkheid de vlucht naar elders. Het jaarfeest was geslaagd.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

klik hier voor de fotoreportage.