DSC_8913Het “buurtje 83” (zo genoemd vanwege de 83 vrijwel identieke huizen die in de jaren dertig en begin jaren veertig tot stand zijn kwamen), was vandaag het tijdelijke decor van op straat bivakkerende bewoners.

Niet omdat er een gevaarlijke situatie was, nee juist het tegenover gestelde. Op de brede stoep van de Aucubastraat, tegenover de Ligusterstraat was de “brunch”caravan ( auto) van het Koppelhuis/ Welzin geparkeerd.

DSC_8925Stoelen en tafels werden uitgeklapt, kratten met brood, boter en beleg gepakt. Drinken gemaakt, koffie en thee gezet terwijl bewoners aan kwamen schuiven. Het schuiven werd daarna deels gewijzigd in weer hard naar huis lopen, gezien de hoosbui die over het Soesterkwartier losbarstte.

De aanwezige buurtbrunch medewerkers, konden gelukkig schuilen onder een nabij staande partytent in de voortuin van een der bewoners.

DSC_8918Een half uurtje later dan gepand, herhaalde zich het ritueel, maar nu bij droog weer en werd het gezellig druk bij de buurtbrunch buurtje 83. Kinderen konden bij de IJsman Vitelli een ijsje halen.

Zelfs zo druk, dat er zitplaatsen te kort waren en een aardige medebewoonster aanbood haar tuinstoelen er bij te halen. Zo gezegd zo gedaan en het “terras”was bezet.

DSC_8921De dames waren druk doende met het smeren en beleggen van broodjes. De inmiddels wel bekende “brownies” van een lokale ondernemer, vonden gretig aftrek.

Maar niet alleen het “brunchen”  was een gezellig feit. Al etende werd er ook van gedachten gewisseld over het wel en wee van het wijkje 83, of over het Soesterkwartier.

DSC_8923Het was een goed bezochte “Brunch”. De volgende week de laatste buurtbrunch in de Asterstraat. Om 11.30 worden daar de stoelen en tafels uitgeklapt.

Verslag / foto Karel van Rooy.

brunch logo