Het Amersfoortse festival Into the Woods heeft afgelopen vrijdag het kunstwerk onthult welke gemaakt is voor bos Birkhoven. Het is een jaarlijkse traditie om het bos te verrijken met een kunstwerk. Naast de reguliere samenwerking en afspraken tussen Into the Woods en Utrechts Landschap, doet het festival graag iets in natura terug. Op deze manier wordt de nauwe samenwerking tussen het festival en Utrechts Landschap gevierd.
Het kunstwerk genaamd, IJSVOGEL, is gebouwd van staal en ‘stijgt op’ uit de bosvijver. Het is gemaakt door kunstenaarscollectief Koude Koffie: Richard van de Kamp en Erik Jansen. Zij bouwen sinds het begin van het festival, 10 jaar geleden, decors voor Into the Woods.
“Ik vind het kunstwerk prachtig. Het is transparant en past mooi in dit landschap. Wij vinden het heel bijzonder dat een natuur- en festivalorganisatie zo goed samenwerken.”
– Martijn Bergen, boswachter Utrechts Landschap
“We bouwen elk jaar het decor van een podium. We vonden het dan ook heel speciaal dat ons gevraagd werd iets moois te bouwen voor het bos.”
– Richard van de Kamp, kunstenaar van collectief Koude Koffie
“Ik ben enorm trots dat de samenwerking met Utrechts Landschap zo goed verloopt en de IJsvogel is gemaakt door Into the Woods kunstenaars van het eerste uur.”
– Sijmen Stronks, festival organisator Into the Woods
Into the Woods viert dit jaar haar 10e verjaardag. Het festival vindt plaats op het terrein van het bosbad en het openluchttheater van de SRO en ten behoeve van de productie wordt het bospad van Utrechts Landschap gebruikt. Naast de reguliere samenwerking en afspraken voor het festival, doet Into the Woods graag iets in natura terug voor het bos. Vorig seizoen is de ‘Bosbank’ geschonken en volgend seizoen zullen Into the Woods kunstenaars wederom het bos verrijken.
INTO THE WOODS FESTIVAL
13+14 september 2019
Amersfoort
www.intothewoods.nl
foto’s Ward Koomen