Internationale Kerststallenexpositie Sint Anfriduskerk

Home/Actueel/Internationale Kerststallenexpositie Sint Anfriduskerk

AMERSFOORT – In de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28 wordt voor de 28ste keer de Internationale Kerststallenexpositie gehouden. De tentoonstelling vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 16 december.
,,De Sint Ansfriduskerk is gebouwd in neogotische stijl en geeft de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land”, zegt Rob Bakker, één van de organisatoren. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de opbrengst van de tentoonstelling wordt gebruikt voor de inrichting van het dakterras van de kinderafdeling van het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort. ,,Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 300 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje”, vertelt Bakker. Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen circa veertig zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor de muzikale omlijsting van deze expositie. Het Interkerkelijk koor Born Again uit Putten en het Dameskoor Radoejssja uit Nijkerk geven op 7 december om 20.00 uur hun Kerstconcert.  De entreeprijs daarvoor bedraagt 10 euro. Voor de kinderen is er een kerststallenspeelhoek en voor de inwendige mens is er het Petit restaurant de Herberg.
Openingstijden Op werkdagen is de expositie geopend van 9.30 tot 21.30 uur. Op vrijdag 7 december en op de zaterdagen is de tentoonstelling van 9.30 tot 17.00 uur geopend en op de zondagen kan men er van 12.30 tot 17.30 uur terecht. De toegang voor de expositie bedraagt voor volwassenen 2 euro, voor kinderen (4-12 jaar) 50 eurocent. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie op:

http://www.sintansfridus.nl/

 

Door |maandag, 19 november 2012 |Categorieën: Actueel|Tags: , , , |4 Reacties

4 Reacties

 1. j.prein 17 oktober 2013 om 13:37- Antwoorden

  Is er dit jaar weer de kerststallen expositie?? Zoja, wanneer en wat zijn de openingstijden?

  Met dank

  J. Prein

  • rob Bakker 18 november 2013 om 12:18- Antwoorden

   Internationale Kerststallenexpositie in Ansfrisduskerk in Amersfoort
   6 december t/m 15 december 2013, 6 december vrijdagavond om 20.00 uur geeft het Koor 4U (For You) een groots optreden in het kader van hun 30-jarig bestaan

   Ik zal de redactie deze week een uitgebreid Persbericht sturen
   Met vriendelijke Groet Rob

 2. J.buitendijk 24 november 2014 om 20:43- Antwoorden

  Is er dit jaar weer kerststallen exposititie en zoja, welke datum?

  • Redactie 24 november 2014 om 22:01- Antwoorden

   Dat is op dit moment nog niet bekend. Mogelijk na de viering van Sinterklaas.

Geef een reactie