Image3

13 februari, tijd: 20:00 tot 21:30, locatie: Noorderwierweg 235

Het is bijna zover. De zonnepanelen kunnen het dak op! Kom naar de informatieavond van Zon op De Kubus. Dan hoor je uit eerste hand hoe De Kubus zelf zonne-energie gaat opwekken. KPOA, gemeente Amersfoort en energiecoöperatie Zon@School hebben hiervoor onlangs samen een overeenkomst getekend. De coöperatie wordt gevormd door ouders en buurtbewoners. U kunt dus meedoen door lid te worden van Zon@School.

Door mee te doen investeert u in zonne-energie in uw eigen wijk en u deelt mee in de opbrengsten van de zonnepanelen op de Kubus. Verwacht geen gouden bergen. Als de energieprijzen stijgen kunt u er na 23 jaar een bescheiden winst aan over houden. Het project is daarom vooral bedoeld om een goed voorbeeld te geven aan de kinderen en aan bewoners in de wijk.

Bij de entree wordt een grote display opgehangen waarop ouders en kinderen precies kunnen zien hoeveel elektriciteit de school zelf heeft opgewekt. U kunt straks zelf zien dat het werkt. Zon@School werkt samen met PicoSol die voor kinderen een lesprogramma over duurzame energie verzorgt.

Een heel aantal ouders en buurtbewoners hebben al een reservering gedaan voor het project Zon op De Kubus, maar er is nog plek. Op www.zonschool.nl staat alle informatie over het project. Direct een reserveren voor een inschrijving kan door een email te sturen naar info@zonschool.nl. Op 13 februari geeft Zon@School een informatie avond op De Kubus. De bedoeling is om dan de laatste inschrijvingen te sluiten, zodat het geld bijeen is en de zonnepanelen het dak op kunnen.

Image5