politie-soesterkwartier

Tijdens mijn vakantie kreeg ik het volgende mailtje, wat ik u niet wil onthouden en u alert wil maken voor uw bezittingen. En ik las vanmorgen dat er nog auto inbraken zijn zoals op de Soesterweg. Mail van 21-07.

De politie heeft op dit moment haar inzet in het soesterkwartier verhoogd omdat de afgelopen weken relatief veel woninginbraken zijn gepleegd in uw wijk. Deze woninginbraken werden voornamelijk in tussenwoningen en aan het einde van de middag en begin van de avond gepleegd. De daders gingen voornamelijk aan de achterzijde van de woning te werk. In de meeste gevallen bevond zich aan de achterzijde van de woning een brandgang. Er is hierbij voornamelijk geld, sieraden en computers uit de woningen gestolen.

Ik vindt het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze situatie. Als bewoner van het Soesterkwartier kunt u, naast de extra inzet van de politie, ook extra alert en waakzaam zijn en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw wijk. Wilt u de mensen in uw buurt daarom attent maken op dit bericht?

Verdachte situatie? Bel meteen 112

Bel altijd direct het alarmnummer 112 als u verdachte personen ziet in de tuin van de buren, als u personen in huizen ziet gluren of bij glas­gerinkel. De pakkans van de dader(s) wordt hiermee namelijk vergroot. Probeer het signalement van de verdachte, bijzondere kleding ­kenmerken en een eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) te onthouden. Deze informatie kan helpen bij de opsporing van de dader.

Verklein de kans op inbraak in uw eigen woning!

Veel inbrekers komen snel een woning binnen via bijvoorbeeld een kliko, een openstaand raam, een open deur of een schuifpui. Ze grissen dan vliegensvlug een porte­monnee, een mobiele telefoon, sleutels, maar ook een laptop of televisie mee. Daarom is het belangrijk om waardevolle spullen nooit voor het grijpen te laten liggen. Als u niet thuis bent of boven bent, sluit dan ramen en deuren goed af en zorg als het donker is voor verlichting in huis door middel van een tijdschakelaar. Ook goed hang- en sluitwerk kan de kans op woninginbraak verkleinen. Meer tips tegen woninginbraak vindt u op www.amersfoort.nl/woninginbraak.

Op www.stopdecriminaliteit.nl is te zien waar en hoeveel woninginbraken in uw buurt hebben plaatsgevonden. U hoeft hiervoor alleen maar uw postcode in te vullen.