Al enige tijd werd binnen de redactie gesproken over Mevrouw Beijleveld. Alleen waren de meningen verdeeld. In het ontmoetingscentrum Lyvore de Plataan, verblijft overdag een mevrouw Beijleveld, terwijl op hetzelfde moment er foto,s waren gemaakt bij een activiteit, waarop ook een mevrouw Beijleveld staat. Afgenomen interviews en fotomateriaal uit 2015 werd te voorschijn gehaald en vergeleken. Wij kwamen er niet uit. Als dan door beide verslaggevers op wisselende dagen een activiteit met “Kunst”wordt vastgelegd, breekt helemaal de klomp. Beiden maken we van dezelfde  dame foto,s en maken een verhaal, terwijl een roulerende opdracht voor een activiteit, gelijkwaardige foto,s laat zien van dezelfde mevrouw Beijleveld.

Vandaag kwam de aap uit de bekende mouw. Het zijn twee zussen die inderdaad heel erg op elkaar lijken.

Mevrouw Beijleveld van Gils, geboren 14 januari 1917 in Amersfoort en Mevrouw van Gils, geboren in februari 1922 in Amersfoort. De eerste verblijft bij haar jongste zoon en komt overdag in de Plataan, de zuster bewoond een flat in Puntenburg.

Afgelopen zaterdag 14 januari, was het de grootse dag voor de ( gemakshalve ) oudere zus, die 100 jaar werd. Dat is met 88 Familie/ kinderen, kleinkinderen gevierd in een restaurant in Leusden. Daar heeft ook onze “loco”Burgemeester Hans Buijtelaar, namens de gemeente, de felicitaties overgebracht. Maandag 16 januari was het de beurt aan “vrienden bekenden” die in de Plataan een feestje bouwden.

18 januari 2017, deden ze het nog een dunnetjes over in de Plataan, met in de ochtend een felicitatie ronde, waar de ruimte geheel gevuld was met bezoekende.De hele dag zou het een doorloop worden van bezoekende en feliciterende mensen. En hoe meer bezoek, hoe leuker de jarige het vond. Met uitzondering van een 2 uurtjes rust tussen de middag, was deze kwieke dame erg actief. Het aansnijden van de enorme taart afgelopen maandag was al een happening opzicht.

Mevrouw Beijleveld, geboren achter de 7 boompjes ( vroeger) aan de sint Jorisstraat ( oude buurtje) heeft heel haar leven in het Amersfoortse doorgebracht. Als kunstzinnig mens, doet ze ook mee aan de “kunst”lessen die in de Plataan gegeven worden. Hiervan is door de redactie eerder verslag gemaakt.  En alsof ze de zaken toch door een vrolijke bril ziet, was het ook toen gelukt, de redactie voor de gek te houden. Op de vraag, waar zij de de inspiratie vandaan haalde om zulke mooie schilderijen te maken, kwam het droge antwoord. “Mijn man schilderde ook”. Vandaag bleek na een gesprek met de jongste zoon, dat het woord schilderen wel klopte, maar dan meer met grondverf en latex, als huisschilder. Van kunst was geen sprake.

Afkomstig uit een gezin van 8 kinderen, 5 meiden en 3 jongens, zaten de twee overgebleven zussen vandaag 18 januari 2017, naast elkaar. Het jongste zusje netjes een beetje afzijdig, want de oudere zus was jarig. En het jongste zusje is pas 96 natuurlijk.

Er was ook een speciale hulp in huize de Plataan. Toby, de 7 jarige zoon van Deborah Nokkert, zorgde er voor dat Mevrouw Beijleveld niets te kort kwam. En dat niet alleen, hij had ook een mooi cadeau namens Deborah en hemzelf. Een grote mand met allerlei producten en een handgeschreven kaart. Het zelf gemaakte schilderij op canvas. De jarige was zichtbaar ontroerd en beloofde ook de verjaardag van Toby niet te zullen vergeten.

Namens de Kunst-lerares Gea, werd een enorme kaart bezorgd en wel met als voorgrond een door de jarige zelf gemaakt schilderij. De tekst kunt U teruglezen op de foto,s.

Velen zouden hierna nog binnen komen. De stapel post werd gaande deze receptie geopend. Kaarten met mooie en emotionele boodschappen. Kaarten met muziek, teveel om alles in een keer te zien.

En er was natuurlijk nog taart en daarna hapjes en drinken. Je wordt tenslotte maar 1 keer 100 jaar.

Een laatste boodschap van de 100 jarige.”als ik 103 ben, geef ik weer een feestje”

De redactie van de Wijkwebsite feliciteert mevrouw Beijleveld van harte met deze gedenkwaardige leeftijd.

Verslag Karel van Rooy.

Foto album Deborah Nokkert en Karel van Rooy.