De Evangelische Hogeschool organiseert ‘impact days’. Op deze dagen (dit jaar 24 en 25 juni) helpen studenten van de EH organisaties in de wijk.  Dit gebeurde vrijdag onder andere bij KVVA – de volksvoetbalclub van Amersfoort. Dertig studenten gingen die vrijdag aan de slag met klussen voor de club, maar ook met klussen rondom het terrein van KVVA (en elders in de wijk). Van vroeg in de ochtend tot in de avond werden de handen uit de mouwen gestoken om van betekenis te zijn voor anderen. Dat is natuurlijk ongelofelijk lovenswaardig! En natuurlijk zeer fijn voor in dit geval bijvoorbeeld KVVA. Want deze groep van dertig studenten konden natuurlijk echt verschil maken! En dat deden ze met behulp van een viertal vrijwilligers van KVVA die een lijst van klussen opstelden en die waar het nodig was tips gaven.

KVVA kan nu het komend seizoen starten met extra schoon geschrobde kleedkamers (want schoon waren ze – maar deze extra schone beurt is echt mooi). Een kantine met een geheel nieuwe ‘look’: na de aftrap onder NL Doet met een bijdrage van wethouder van de Linde opnieuw een flinke slag. Verder dus afvalprikken rondom het terrein, wat vier zakken afval opleverde, nieuwe gewitte doelpalen en vooral het mooie gevoel dat jongeren dit vanuit de wil om bij te willen dragen, deden.

De verbinding tussen de twee organisaties is tot stand gekomen door Projecthuizen.nl. Hun motto is: betekenisvol verbinden en doen! Naast al die fijne hulp is er ook nog verf en gereedschap geschonken door De Vaal Schilders, het Oranjefonds (via NL Doet) en mocht KVVA twee handige afvalgrijpers houden. Top! De club is blij dat de Evangelische Hogeschool er was en wellicht in de toekomst vaker langs komt. Verbinden in de wijk doe je samen – daar moeten besturen van verenigingen bruggen in slaan. Dat vraagt durf, inspanning – dat vraagt ook aandacht voor daar waar het lukt en waar vrijwilligers weer groots werk verrichten.

Tekst: Rik Oosterhuis (i.s.m. Marc den Elzen)