Vanaf donderdag 16 maart is er een unieke tentoonstelling te bezichtigen op beide omlopen in het Eemhuis. Kunstuitleen Amersfoort toont twee maanden lang originele werken van illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing (1933). De tentoonstelling is te zien tot en met maandag 15 mei. 

De tentoonstelling kent een selectie van kunstwerken die voorkomen in het boek over Jeroen Bosch, “Kunst met taart” en het sprookje “De wilde zwanen”. Omdat het hierbij gaat om unieke werken, zijn deze niet te leen. Kunstuitleen Amersfoort heeft echter wel soortgelijk werk in de collectie, dat wel te leen is. Gedurende de twee maanden zijn Thé Tjong-Khings boeken te koop bij de balie van de Kunstuitleen in het Eemhuis. 

Verhalenmiddag
Naast de expositie organiseert de Kunstuitleen op donderdag 20 april een verhalenmiddag, waarbij Thé Tjong-Khing zelf aanwezig is. Rond die periode zal er ook een voorleesfeestje plaatsvinden, in samenwerking met de Bibliotheek Eemland, om ook jonge kinderen te wijzen op kunst. Houd voor meer informatie daarover de website www.bibliotheekeemland.nl in de gaten.