AP 29-7-2016 10-13-54Vrijdagochtend 29 juli om 11.00 uur, begon een theaterworkshop voor kinderen in speeltuin Rivierenwijk . De kinderen in de leeftijd variërend van 2 jaar tot en met 5 jaar, hadden er duidelijk zin in. Enthousiast werd er meegedaan.

Eerst een rondje zingen en bewegen: “hoofd, schouders, knieën en teen” leverde twee vliegen in een klap, zachtjes zingen ging ook heel goed. DSC_2749Hard zingen ging ook goed maar bracht een schrikreactie teweeg bij de tweejarig die vervolgens echt even naar papa toe wilde, omdat ook haar verder behulpzame broertje iets te enthousiast “te” hard meegezongen had.

DSC_2819Na deze oefening werden er kleren uitgezocht. Eerst werd nog weer een rondje “hoofd, schouders,…”geoefend. Het liedje van de poppenkraam volgde. “De Poppenkraam” die nu voorzien was van de levendige “poppen” werd geoefend, samen met de houterige bewegingen, al was dat een lastige oefening voor de beweeglijke kinderen.

Een en ander werd geoefend zonder de – in de hal wachtende, en van koffie/thee voorziene – ouders. Zelfs de buiging werd vooraf geoefend, voor als er geapplaudisseerd zou gaan worden.

DSC_2911Vervolgens werden de stoelen klaargezet voor “het publiek” bestaande uit papa’s en mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. De samenwerking en de “man-/vrouwkracht” die er door deze jongeren aan de dag gelegd werd, kan voor velen een voorbeeld zijn.

Een indiaan, een prinses,DSC_2950 een vlinderachtige ballerina, een ballerina gehuld in tutu, een piraat, een kokje, en een turnster voerden uiteindelijk gezamenlijk de voorstelling uit. De Oma die de poppenkraam beheerde, werd gespeeld door de “leidster” van de workshop.

DSC_3001De uitvoering was een groot succes, er werd dan ook hard geapplaudisseerd voor de ijverige en leergierige toneelspelers en -speelster. Acteurs en actrices in de dop, kun je het in dit geval zeker wel noemen.

Na deze geslaagde workshop was er tijd voor de kinderen om te drinken en wat lekkers te eten. Natuurlijk smaakte dat dubbel zo lekker na de uitvoering en het applaus!

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk