DSC_2163Groen, Duurzaam en Rustgevend. Zo mag je het nieuw gebouwde “chalet” van Lieneke Postema en Wilco Bommeljé,noemen in hun achtertuin.

Op het adres Dommelstraat 23 is na een lange periode van zagen en timmeren een “Chalet”in de achtertuin gebouwd met een absoluut Duurzaam en milieuvriendelijk karakter,

DSC_2171In deze “praktijkruimte”van beiden zal binnenkort de werkzaamheden van Wilco met zijn “massagebeleving” en Lieneke met haar rouw- en verliesverwerking worden gehuisvest. In september zal de feestelijke opening zijn.

Het chalet in de achtertuin, is opgetrokken uit vezelplaat en gestuct met een Leemlaag. Wilco en Lieneke die samen het geheel hebben opgetrokken, hebben alleen duurzame materialen gebruikt. Heden werd de laatste hand gelegd aan het “groene”dak, bestaande uit een laag Sedum-mos. het geheel wordt uiteraard voorzien van het gewone regenwater en de afwatering wordt weer eens opgevangen.

CSC_2185Wilco hierover; ” het was een hele klus maar we zijn bijna klaar. Zoals je ziet is het een en ander in perspectief gebouwd. Door de gebruikte materialen, ademt het “Chalet”. Het balken plafond was even een zorg, of het wel dragend genoeg was voor het “groene”dak. De Sedum moslaag weegt best zwaar. “.

Bij een korte aanschouwing van het interieur, verteld Lieneke. ” gekozen is voor lichte kleuren. In deze ruimte bevinden zich ook een toilet en douche en zoals zichtbaar is een keuken. De laatste zaken dienen we nog af te maken, voordat we in september open gaan.”.

DSC_2167De tuin van Wilco, is van huis uit al een oase van planten en bloemen. De achter de vijverpartij gebouwde praktijkruimte is door zijn groene dakbedekking zeker een “rustieke” omgeving geworden.

En Wilco en Lieneke, staan inmiddels al weer op het dak, de laatste plakken mos aan het “planten”.

De opening zal plaatsvinden, in de hele week van 12 tot en met 17 september, waarbij elke avond een ander onderwerp aan bod zal komen. De wijkwebsite zal U daarover later berichten.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

( foto impressie).