P7045268Zaterdag 4 juli. Zowel landelijk als ook in Amersfoort waren deze dag diverse evenementen afgelast vanwege de extreme hitte. De hittegolf  had ook tot resultaat dat de Zomer Parade op de Noordewierweg niet doorging. De  organisatie vond het niet verantwoord om met name de kinderen en ouderen aan dit fenomeen bloot te stellen. De activiteiten gepland in de Speeltuin Soesterkwartier vonden gedeeltelijk wel plaats. Een aantal zaken waren ook afgezegd. Zoals het paard/pony rijden en lange dans/Zumba voorstellingen. Nader verslag van de Speeltuin zal volgen.

P7045265Op de wagenwerkplaats is het dan mogelijk een paar graden lager want de  geplande “Hippie en Ibiza markt” die was aangekondigd, ging wel door.

Uit de opgave van de Wagenwerkplaats, onderstaande aankondiging.

Er lijkt een grote vraag te zijn naar Ibiza stijl producten. De hippie markten in Ibiza en de trend “Ibiza stijl” scoort momenteel hoog in Nederland. Op 4 juli vindt er van 11:00 tot 15:00 uur een Ibiza markt plaats bij de Wagenwerkplaats op het terrein voor het Centraal Ketelhuis. Op deze markt zullen er producten aangeboden worden met een grote diversiteit en hoge kwaliteit en alles met het thema Ibiza.

Ibiza gevoel in Amersfoort

De bezoekers van dit evenement in Amersfoort hebben de mogelijkheid om producten en of diensten te kopen en bekijken. Dit alles met zomerse atmosfeer en een Ibiza ambiance. Het evenement representeert alles wat met Ibiza stijl te maken heeft zoals o.a. fashion, lifestyle, beauty, foods&drinks en lounge muziek.

Hippiemarkt dichter bij huis

De meeste van deze hippiemarkten worden georganiseerd in de Randstad en andere grote steden. Door het organiseren van een Ibiza markt op een centrale plek in Nederland brengt de organisatie het Ibiza gevoel naar de locaties die tot op heden werden overgeslagen.

Des middags,  werd een bezoek gebracht aan de wagenwerkplaats en ondanks de warme van ruim over de 30 graden was de opkomst “druk”te noemen. De vele kramen met jaren 60/70 artikelen waren ruim aanwezig. En bij vele kramen waande je weer even in de Power Flower  sean . Het enigste wat ontbrak was het witte fietsen plan. Aan kleding stalletjes geen gebrek en het kenmerkende van die tijd, die vele bigotterie trok veel bezoekers.

O11667473_1592133157734496_2354455330015003050_nnze eigen glitter zangeres Merel Wismeijer van zowel Face Fantasy en BB & Friends  kon op deze zonnige dag toch nog wel een groot aantal jeugdige bezoeksters van de nodige blinkertjes voorzien.

De aanwezige parasols op de groenvoorziening nodigde ook wel uit om even in de schaduw te rusten en even een koele versnapering te nuttigen.

P7045266De voor het algemeen vrouwelijke bezoeksters hadden zo  te zien ook hun eigen kledingstijl uit de vervlogen jaren weer uit de kast gehaald daar menigeen gekleed was in de hippie stijl.

Verslag KvR.

Foto’s Ngie