Zoals in de media en deze website aangekondigd, wordt vandaag 1 september 2018 er een groot evenement gehouden bij de hondensportvereniging “de Volharding” .

<De hondenvereniging is gevestigd aan de Birkstraat bij het Wittehotel <

Een overvloed aan informatie deze dag over wat honden kunnen en doen. Zo zijn er diverse demonstraties van allerlei categorieën honden, zoals de hulphond, de politiehond en zeer actueel de speurhond die “kankercellen” kan detecteren.

De diverse workshops en kramen met heel veel hondenartikelen en een luchtkussen voor de kinderen, maken het een soort “dagje uit” bij de Volharding. Ook een dierenarts is van de partij om even een gezondheidstest te doen bij Uw huisdier.

Om 10.30 is het al gezellig druk aan het worden op het oefenterein, parkeren wordt al een probleem en mensen wijken uit naar de overzijde van de Birkstraat. In een lange rij zijn een grioot aantal kramen opgesteld, waarbij de gehele outfit en toebehoren wat met honden te maken heeft, aanwezg is.

Een heuse fotostudio is ingericht om desgewenst een foto van Uw huisdier te maken. Op het oefenveld wordt al druk gedemonstreerd hoe de “apel”oefeningen worden gehouden. De koekjes methode om de hond te belonen voor zijn gedrag, is duidelijk waarneembaar.

Een andere hond met een kennelijke verlamming aan de achterzijde, loopt met behulp van zijn “wieltjes” vrolijk rond en heeft duidelijk een tweede leven, mooi te zien dat dit soort hulpmiddelen er zijn.

Later op de dag zullen er vanuit verschillende disciplines demonstraties volgen. De aanwezige hulphond bij een vrolijke dame in een rolstoel heeft er duidelijk zin in. Ze zal deze dag nog veel dingen laten zien.

Het evenement is nog deze dag te bezoeken tot 16.00 uur aan de Birkstraat.

Zie voor het programma, ons eerder geplaatst artikel. /45570

Karel van Rooy

foto impressie klik hier.