Fotoreportage klik hier.     (Eerst artikel openen)

 

Vrijdag 30 juli was de volgende activiteit gepland in speeltuin het soesterkwartier. Een Hollandse dag was het dit keer, allerlei activiteiten met een Hollands tintje, zo was er een grote koe die gemolken moest worden, spelen maakt dorstig dus een glaasje melk zou er wel ingaan……. Maar wat bleek? Deze koe gaf heuse limonade, een koe dus van het limonade ras.

Bij sommige viel met melken (limonade vergaren zullen we het maar noemen) niet mee anderen draaide de hand er niet voor om. De ene had een slokje limonade de andere een bekertje vol. Het mocht de pret niet drukken, gewoon nog eens proberen, vele liters limonade werden er ‘gemolken’. De springkussens mochten natuurlijk ook niet ontbreken, hier werd naar hartenlust gesprongen! Ook waren er echte Hollandse spelletjes steltenlopen, wat met behulp van vrijwilligers werd gedaan, vallen was natuurlijk geen optie! Met een bekertje water op een helm op je hoofd naar de overkant brengen, een groot succes! Hoewel het weer niet helemaal meespeelde en het zonnetje wat achterbleef doet water het altijd goed! Natuurlijk mocht het touwtje trekken niet ontbreken. Een reuze ‘skippy buis’ waar je met zijn vieren op moest en tegelijk springen om vooruit te komen.

Ook leuk was het spijkerbroek hangen, er hingen twee spijkerbroeken boven een basin met water, aan de pijpen vasthouden en je benen omhoog om niet in het water terecht te komen, een zeer geslaagd attribuut! Een lange wachtrij iedereen wilde het proberen. Helaas bleek het water basin lek te zijn….. af en toe wat water bijvullen en wat minder water om in te vallen, voor de meeste wel jammer die hielden wel van het water. En natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht, maar liefst meer dan 15 liter poffertjesmix werd er gebakken en al die poffertjes kwamen in de hongerige magen van alle spelende kinderen terecht. Helaas ging het ongeveer een uurtje voor de sluiting regenen, en niet gewoon maar een hoosbui! De vrijwilligers van de speeltuin haasten zich om alles zover mogelijk op te ruimen, hulde aan al deze vrijwilligers, veelal een nat pak viel hun ten deel.

 

De speeltuinvereniging het soesterkwartier mag terugkijken op een geslaagd evenement, prima georganiseerd! Dit ‘Hollandse’ evenement kwam mede tot stand met financiële hulp van ABC Amersfoort en een anonieme sponsor.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel