Dance Centre Soesterkwartier 5 maart 2018. Een rustige avond voor de Power Hoppers, misschien door de vakantie of andere reden, maar het was een klein groepje wat toch weer fanatiek “de vloer”op zocht.

Met  een nieuwe aanwinst en gezien het opschrift op haar kleding, de dochter van de Koningin . Deze kleine ballerina in de dop, kwam voor en tweede keer eens de bekende kat uit de boom kijken. Wel katten en bomen zijn er niet, maar wel enthousiaste dansertjes.

De groep hield zich vandaag bezig met oefeningen die aan dramatiek niets te wensen overliet. De expressie en uitvoering werd eigenlijk zoals het bij deze groep hoort, weer “machtig”uitgevoerd.  Voor de buitenstaander bestond misschien de indruk dat er geoefend werd voor een parachute sprong, of bij nader inzien een sprong vanaf de 10 meter duiktoren, het zag er in ieder geval weer spectaculair uit.

Onze Daughter van de Queen, bleef wat voorzichtig met haar deelname, je wilt tenslotte niet de “ervaren”groep in de war brengen. Echter de vorige week opgepikte bewegingen en passen, bleken toch wel voldoende voor haar om achterin de zaal, gewoon mee te doen. Sterker nog,dit aankomend talent, had zo haar eigen “dance” . Een performance als uit het  Zwanenmeer en / of  de 4 jaargetijden, waar deze “queen”vrolijk op los kwam.  Totdat je wat media aandacht krijgt en je die camera toch een raar ding vindt.  Gelukkig waren voor deze keer de ouders ook aanwezig en dat gaf weer een geruststellend gevoel.

Na de vele houdingen, expressie en nieuwe cq bekende danspassen, werd het tijd voor de pauze. Anita nam even de rol van “moederkloek” op zich, zodat ook de “Queen ” het even zonder paps en mams moest doen. Tja het “dance”leven heeft zo zijn structuren.

Wederom een leuke en boeiende avond van en voor de Power Hoppers in de speeltuin SK.

Voor de gelegenheid zijn er wat meer “plaatjes: geschoten van de nieuwe “daughter “van de Queen.

 

Karel van Rooy.

Foto’s Power Hoppers.