gooijer (62)Het Soesterkwartier raakt in de ban van Serious Request. De actieweek is nog maar een paar dagen oud maar de activiteiten in zowel wooncomplex de Puntenburg, als Birkhoven Zorggoed en buurthuis De Nieuwe Sleutel leveren al een flinke pot geld op. De komende week gaat ook nog de kerstmarkt in Puntenburg van start ( 15-18 december), wordt er gesport en zijn er bingo’s in de diverse locaties.

Ook de gezamenlijke Kerken doen mee aan de actie.

Op de redactie kwamen voor de navolgende actie in Café De Gooijer op 10 december maar liefst 9 berichten binnen over deze avond. Dit van de reguliere gebruikers van de buurtborrel avonden op de 2e woensdag van de maand. Om maar zeker te weten dat er aandacht werd geschonken aan het goede doel. De interpretatie van de inhoudelijke berichten brachten echter wat verwarring.

Stond het glazen huis nu In Haarlem of voor de deur van Café  De Gooijer ( misschien volgend jaar). Was het nu een actie in het glazen huis of het glazen glas.

Zouden de medewerkers van Welzin de biertap wedstrijd aangaan met die van het Wijkleerbedrijf, al deze vraagtekens werd op woensdagavond opgelost.

Vast stond dat er deze avond “Live”muziek zou zijn van de “The Gents” een Rock/ Funk/ Soul band uit Leusden. Niet te verwarren natuurlijk met het gelijknamig Mannenkoor uit Groningen die een heel ander repertoire hebben. Of de Texas imitatie uit America. Nee een echte “house”band at home.

gooijer (56)Ondanks de wisselende aankondigingen van deze avond, liep het bezoekersaantal al snel op. Na 20.00 uur was er een constante instroom van bezoekers. En deze maal niet alleen de vaste bezoekers van de woensdagavond maar ook genodigden en zelf bezoekers uit Uithoorn die er een lange rit voor over hadden om hier bij te zijn.

De stamtafel die normaliter gebruikt word voor de interviews was omgedoopt tot een geld deponeer plek. De collectebus van Serious Request was niet te missen.  En in het kader van deze actie had café  De Gooijer aangegeven dat er een gedeelte van de verkoop van consumpties naar Serious Request zou gaan. Het motto van deze avond was dus ook.”De glazen blijven vol” Hetgeen gelijk de verwarring ontrafeld van het glazen huis.

Mede doordat Stichting Amerpoort voor Geestelijke Gehandicaptenzorg, ook een van de mede initiatiefnemers is van de Serious Request actie waren er ook wat bezoekers van deze stichting gekomen.. Dit zijn dan ook gelijk de gangmakers van het te houden feest. Bij de eerste muzieknoot heb je gratis een optreden van Andre Hazes met een “vocaal background”koor.Geweldig.

Tegen de klok van 21.00 uur hadden “The Gents” zich geïnstalleerd en konden de muziekliefhebbers van hun “ sound” er eens goed voor gaan zitten.

gooijer (24)Rita Scholten van het Wijkleerbedrijf Birkhoven Zorggoed en Priscilla Bitterling van de Amerpoort,  spraken  even wat aanmoedigende woorden tot het dorstige publiek. Dorst mocht geen probleem zijn. Een ieder moest vooral veel blijven drinken, want dat was niet alleen goed voor de stemming maar ook goed voor de gedeelde omzet voor het goede doel. En aangezien de moeder des Soesterkwartier en Wagenwerkplaats ook tot de gasten behoorde, sprak Joke Sickmann, nog even een bemoedigend woord en nam nog even de agenda door van het Wijkmuseum en het evenement Gluren bij de Buren van 14 december.

Een laatste korte spreekster van de Wester kerk met aandacht voor hun activiteiten. Hierna konden  The Gents eens flink uithalen .

The Gents zijn eigenlijk ontstaan uit een samenzijn van muziekkanten die een naam zochten voor hun band. In de tijd dat de band werd opgericht waren ze druk doende met het zoeken naar een passende naam. Om er samen uit te komen was een Gentleman’s Agreement nodig.  Daar deze overeenkomst wel aardig klonk, maar de naam dan veels te lang werd om op je drumstel te plakken, werd dit ingekort tot The Gents. Even voorstellen: Op drums: Frans Zwart; Basgitaar; Frank Jansink; Toetsenist; Wim Tersteeg; Gitaar; Ruud van Zwieteren and last bud not least die wat fors uitgevallen lead singer, GertJan Medema . De band heeft al diverse albums op haar naam staan.

Met een ruim repertoire van Herman Brood tot aan Colt Play  tot de Stones en eigen werk, werd het een zeer gezellige boel.

Al hoewel er gedanst mocht worden, was er wegens het aantal bezoekers niet veel ruimte meer over om een dansje te wagen.

gooijer (98)Hier en daar werd er toch een tijdje van gedachten gewisseld over al die nieuwe dingen die het Soesterkwartier de komende jaren te wachten staat.

Petra en Humprey, wederom bedankt voor de inzet en verzorging van deze avond en natuurlijk de organisatie die namens het Soesterkwartier binnenkort in Haarlem een fors bedrag gaat brengen in het echte glazenhuis.

Het werd een latertje. Maar ach het is en was voor het goede doel van Serious Request.

De thermometer staat op 940 euro!

19 december om 10.15 is de ontknoping in Puntenburg.

De laatste acties komen van Jongeren LeOn Amerpoort van Winterkriebels, Wijkteam Soesterkwartier rommelmarkt, bezoekers dagcentrum Plataan en Puntenburg met eigen gemaakte cadeautjes,

kinderen

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage.   Diapresentatie

gooijer (69)Hier nog even de resterende activiteiten deze week.

 

 

 

 

 

 

Maandag t/m donderdag 15 t/m 18 december 10.00 – 15.30 uurKerstmarkt Puntenburg –  Vijverzaal

in samenwerking met ouderen, jongeren en kinderen uit de wijk Soesterkwartier en daarbuiten

 
Verkoop van vele leuke en bijzondere zelfgemaakte producten door en van wijkbewoners zoals steigerhouten kerstbomen, etagères gemaakt van serviesgoed, ‘gepimpte’ kerstballen, mutsen en stola’s, kerstartikelen, sieraden en nog veel meer. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht. Tussen de middag is het mogelijk om tegen kostprijs in het restaurant/Grand Café van de Vijverzaal van de warme maaltijd gebruik te maken en andere warme kleine versnaperingen te nuttigen. Voor ieder wat wils!
Terugkerende activiteiten op alle dagen:
Koffiecorner Vijverzaal Verkoop van warme choco, glühwein en lekkere vers gebakken wafels, cupcakes en andere lekkernijen
Lege flessen actie! Lever uw lege statiegeld flessen in voor Serious Request
Rad van avontuur
Snoeppot raden
Kerstballen breien en haken
 9.00 – 10.30 uur Hand- en nagelverzorging
10.30 – 12.00 uur Kerststukjes maken of op een andere manier creatief aan de slag
11.30 – 13.30 uur Lunch! Koks-Mediair verzorgt verschillende winterse gerechten! Erwtensoep, uitsmuiter, broodje kroket, bal gehakt en dergelijke
13.30 – 15.30 uur Kerststukjes maken of op een andere manier creatief aan de slag
15.00 uur Prijsuitreiking van de verkochte lootjes
Maandag 15 december
10.00 uur Opening van de Kerstmarkt
Vanaf 10.00 uur Kerstkaarten maken
10.00 – 15.00 uur Hand- en nagelverzorging door deelnemers van o.a. LeOn
10.30 – 12.00 uur13.30 – 15.30 uur Bingo
Dinsdag 16 december
10.00 – 15.00 uur Hand- en nagelverzorging door deelnemers van o.a. LeOn
15.30 – 17.00 uur Kerststukjes maken met en door Meidengroep Soesterkwartier
Woensdag 17 december
10.00 uur Vijverkoor Puntenburg
10.30 – 11.00 uur Leerlingen van de Daltonschool treden op met verschillende Kerstliedjes
13.00 -13.30 uur Optreden door het Vocaal Ensemble “Tutti Colori”
13.00 -15.30 uur Smincken; voor diegene die omgetoverd wil worden in bijv.  een dier of prinses
Donderdag 18 december
Vanaf 10.00 uur Vazen & schalen maken van papier-maché
Vanaf 10.00 uur Tassen maken van spijkerstof en/of opleuken van tassen
Vanaf 10.00 uur Etagères maken van oud serviesgoed
10.30 – 12.00 uur13.30 – 15.30 uur Bingo 
Vrijdag 19 december
10.15 uur Alle geïnteresseerden en deelnemende partijen zijn bij deze uitgenodigd om de bekendmaking van de opbrengst Soesterkwartier voor Serious Request’ bij te wonen.