aaa11 december 2014. Het is een koude dag, de oostenwind giert tussen de Wagenwerkplaats en de Verensmederij. Het Centraleplein ligt er verlaten bij. Zwenkend in de gure wind, staat daar een immens grote Kerstboom. De verlichting is al aan. Kinderen met stepjes komen vanuit de Verkeerstuin even kijken bij de Kerstboom. 16.40. Er verschijnt een man met stalen schalen en stapels openhaard blokken. De vuurkorven worden klaargezet en aangestoken. Een tafel wordt uit het ketelhuis gesleept. En dan is het plein weer leeg. Eenzaam branden de twee schalen met brandend hout. Van een kleine afstand houd iemand de wacht, schuilend in de luwte van een gebouw.

16.50, schoorvoetend naderen mensen het centraleplein. Het zijn de werknemers van de bedrijven op de Wagenwerkplaats. Het wordt drukker en nadat de klok ruim over 17.00 uur was, was er een aardige groep mensen.

DSC_0914Op de tafel, worden twee grote ketels gezet, manden met glazen. Er bleek warme chocolademelk en Glühwein te zijn aangevoerd. De hele groep dromt te samen bij de tafel en de glazen met Glühwein vinden snel hun weg. Een enkeling neemt, de andere niet alcoholhoudende, versnapering.

Vooraf was aan iedereen verzocht om een eigen gemaakte Kerstbal of versiering mee te nemen, voorzien van een eigen Kerstwens en deze in de Kerstboom te hangen. Leo van het Fab-Lab had een kerstbal van doorzichtig kunststof gemaakt. De aanwezige kinderen wilde best wel een beetje voetballen met die Kerstbal. Hij vond uiteindelijk zijn weg naar de Kerstboom.

Mede door de warme dranken en de open vuren werd het ondanks de winderigheid een gezellig samenzijn.

De gebruikers/bewoners van de Wagenwerkplaats wensen alle Soesterkwartierders hele fijne Feestdagen.

DSC_0930Verslag en foto reportage Karel van Rooy

Diapresentatie