De DinoAdventures staan dit jaar volledig in het teken van een vulkaanuitbarsting. Tijdens de herfstvakantie beleeft de bezoeker dit spannende avonturenprogramma dat draait om dinosaurussen. “In ons Dinopark beleef je avonturen uit de oertijd, maar toch is dit jaar het thema actueler dan ooit. De vulkaan op La Palma houdt de gemoederen flink bezig, maar ook in de tijd van de dino’s hadden vulkaanuitbarstingen een grote impact”, legt projectleider Hylke uit.

“Wij leggen tijdens de Adventures een link tussen het verleden, het heden en de toekomst. De bezoeker ontdekt wat extreme natuurverschijnselen doen met onze leefomgeving. Dit jaar is iedereen uitgenodigd om samen met de Dinoranger op kraamvisite te gaan bij de dinosaurussen. Maar… er staat een vulkaan op uitbarsten en daar worden ook de dino’s onstuimig van”, legt projectleider Hylke Steggerda uit. “Wat volgt is een onvergetelijk avontuur door het bos, moeras een grot. Langs brokstukken en gloeiende lava baant de bezoeker zich een weg naar de safe rooms.”

De DinoAdventures vinden, na een jaar afwezigheid, weer de hele herfstvakantie (16 t/m 31 oktober) plaats in het Dinopark van DierenPark Amersfoort. Het programma is gratis te bezoeken als je beschikt over een entreeticket en tijdslot voor ons park. Omdat de Adventures spannend en fysiek uitdagend kunnen zijn, wordt een minimale leeftijd van vijf jaar geadviseerd. Vroegboektickets zijn tegen een gereduceerd tarief te boeken via de site van DierenPark Amersfoort.