Nieuwsbrief oktober 2021

 

Versoepeling Corona maatregelen.

Ook voor Bij Bosshardt hebben de huidige versoepelingen betrekking. De anderhalve meter is er af. En we mogen dus weer wat meer bezoekers ontvangen. Dit geldt met name voor de activiteiten zoals de maaltijden, creagroep, repair café, en bingo.

Natuurlijk blijven de basis maatregelen van kracht. Blijf thuis bij klachten en laat je testen, hoest en nies in je elleboog, en was regelmatig je handen.

 

Nieuwe vrijwilligers gevraagd!

We zijn op zoek naar versterking binnen ons vrijwilligers team.

En wel naar een kok op de dinsdag en iemand voor ons kledinghoekje gedurende momenten door de hele week.

Kok:

Ben je iemand die graag kookt, en gewend aan koken voor meerdere personen ( 25) . En vind je het een uitdaging om binnen een beperkt budget toch een heerlijk menuutje te bereiden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Herken je je in onze vraag neem dan even contact op met Ingrid Sparreboom

Tel: 06-46612994 of email: ingrid.sparreboom@legerdesheils.nl

Kledinghoekje:

Voor ons kledinghoekje zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om kleding te ontvangen, te sorteren en te adviseren bij de verkoop.

Ons kledinghoekje is elke dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur geopend. Dus zou het fijn zijn om met meerdere deze activiteit in te vullen.

Wie houdt van mode? Adviseren in het kleden? En heeft wat tijd over ? Reageer dan bij Ingrid Sparreboom.

 

Lustrum:

Op 7 september mochten we ons eerste lustrum vieren. Alweer 5 jaar de Huiskamer in de buurt Soesterkwartier. Wat mogen we dankbaar zijn en terug kijken op een bijzonder mooie dag met voor ieder wat wils.

Zo mooi om in de kerkzaal te mogen beginnen. Met mooie toespraken en de afsluiten met psalm 23. “The Lord is my shepherd”

Na de officiële onthulling van de lustrum tegels werd de dag feestelijk ingezet door het Shanti koor Ahoy.

Tussen de middag was er pannenkoeken feest en soep. De middag werd gevuld door gezellige workshops en een accordeon trio o.l.v. Wil Tijmense. En de dag werd afgesloten met een gezellige bbq voor de vrijwilligers. En een optreden van een heuse volkszanger. Justin de Wildt.

Dank aan alle hulp en inzet van onze vrijwilligers die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt. In het bijzonder Jannie, Joan, Sylvia en Tim die de organisatie voor hun rekening hebben genomen.

 

 

 

Haken, breien naaien:

Elke donderdagmorgen van 10.00-12.00 is onze Ans aanwezig om je te helpen met leuke haak en brei of naaipatronen. Vind je het leuk om lekker gezellig onder het genot van een kopje koffie eens aan te haken ? Voel je dan van harte uitgenodigd!

Inloopcafé op maandagochtend:

Zorg je voor iemand? ( partner,ouder, of vriend(in)? Doe je dat met liefde maar alt het je soms toch wat zwaar? Zou je je ervaringen zonder het te groot te maken eens willen delen met lotgenoten?

Loop dan eens binnen bij het Inloopcafé. We hebben een gezellige Huiskamer in de Keistadkerk aan de Noorderwierweg 131.

Er zijn twee vrijwilligers die u van harte welkom heten met een kopje koffie of thee.

Zij zijn aanwezig tussen 10.00 en 12.00 uur.

 

De kou komt eraan…..Vindt u sjaal en muts…..

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de temperatuur ia al aan het zakken. Een lekkere warme sjaal en muts komen dan goed van pas.

Vanuit “De Bron” in Leusden zijn er dames die hard hebben gebreidt of gehaakt en prachtige warme sjaals en mutsen hebben gemaakt.

Speciaal voor de mensen in Amersfoort en zeker voor onze bezoekers. Kom gerust eens even binnen wanneer u denkt, zo’n warme sjaal kan ik wel gebruiken.

 

Stagiaires:

Op het moment zijn er op donderdag twee stagiaires bij ons. Alisha en Zakia.

Zij volgen hun opleiding aan het Element. En lopen mee bij onze activiteiten.

Van harte welkom meisjes en ik wens jullie een fijne stage periode bij ons toe.

 

Rest mij nog iedereen te bedanken die zich op welke manier dan ook inzet om Bij Bosshardt tot een gezellige Huiskamer te maken. En met iedereen bedoel ik de bezoekers, de actieve buurtbewoners, en zeker ook alle samenwerkende organisaties binnen het Soesterkwartier.

Met elkaar maken we dat we trots kunnen zijn op deze prachtige wijk. Een voorbeeld van waar verbinding en samenwerking centraal staat.

Nu de corona maatregelen het weer toe laten kan er bij ons ook weer geluncht worden. Voor slechts € 2,00 kunt u aanschuiven bij ons aan tafel.

En u weet…..

Bij ons zijn de koffie , thee, maar vooral gezelligheid gratis!

Hartelijke groet,

Ingrid Sparreboom ( coördinator)

Tel: 06-46612994

Email: ingrid.sparreboom@legerdesheils.nl