Bak een taart en eet hem op met je buren!

Woon je ook in een fijne straat in het Soesterkwartier? Wil je meer mensen in je straat leren kennen? Of wil je graag een keer een praatje maken met een buur die je niet zo vaak spreekt?

Dan is zaterdag 23 september of zondag 24 september jouw dag! In dit weekend viert Nederland BURENDAG. Een prachtige aanleiding om de contacten in de straat weer eens op te poetsen. Je kunt zelf bepalen of je op zaterdag of op zondag de burendag viert.

Doe daarom mee met Heel Soesterkwartier Bakt! Dit jaar gaan we voor elkaar taarten en koekjes bakken. Wat zou het mooi zijn als er rond burendag in iedere straat van de wijk de geur van versgebakken appeltaart en Soesterkwartierse Koekjes hangt. Dat we in het Soesterkwartier die dag samen taart eten om elkaar beter te leren kennen.

Je kunt als straat meedoen met meerdere taarten. De mooiste / lekkerste taart gaat door naar de “grand finale” van de wijk. Maar als dat er niet inzit, doe je gewoon alleen mee. Dan heb jij sowieso de lekkerste taart van de straat en ga je door naar de tweede ronde.

Hoe gaat het in zijn werk? Het recept voor de leukste burendag van je leven bestaat uit 5 stappen:

  1. De winnaar krijgt, behalve een prachtige eerste prijs, de Heel Soesterkwartier Bakt wisseltrofee. Alle deelnemers krijgen een mooie medaille.

    Opgeven: Laat vóór 20 september ons weten dat je meedoet. Dat kan via de website soesterkwartier.nl/burendag of door een emailtje te sturen naar burendag@soesterkwartier.nl Dan hebben we contact met elkaar om af te stemmen met de jury.

  2. Bakken Bedenk een lekker recept. Het mogen koekjes zijn, of een taart. Haal de ingrediënten en duik de keuken in.
  3. Jureren straatprijs: De kinderjury komt op zaterdag of zondag langs (de dag en het tijdstip overleggen we met elkaar) en maakt een foto van jouw lekkernij. Zij proeven en beoordelen het. Zo wordt de winnaar van de straat bekend. De jury neemt een stukje taart of koekje mee van het winnende baksel. Deze dingt mee naar de wijkprijs (zie stap 5).
  4. Samen opeten: Dat kan op allerlei manieren. Je kunt je tafel met een pot koffie op straat zetten, en je buren uitnodigen. En wat ook leuk is: Breng een taartje of een koekje bij die buurman of buurvrouw die nooit de deur uit komt en maak een gezellig praatje.
  5. Jureren wijkprijs: De winnende lekkernijen worden ter beoordeling aangeboden bij de wijkjury. Dat proces vindt plaats op zondag 24 september om 15:00 uur en wordt gefilmd. Zo hoef je niet weg van je eigen feestje. De winnaar wordt bezocht en in het zonnetje gezet.

Vertel je buren dat jij meedoet, en dat zij ook mee kunnen doen.

We zien uit naar een onvergetelijke Burendag!

Comité Burendag Soesterkwartier,

Kim, Gerrie, Ingrid, Natasja, Hedy en Henry