‘Corona raakt ons allemaal’ horen we de premier vaak zeggen, maar het mag duidelijk zijn dat als je boven de 70 jaar bent en alleen woont deze crisis heel erg vervelend is.

Hoe leuk zou het zijn als iemand uit je straat even langs komt lopen en een praatje maakt op de stoep?

Hoe leuk zou het zijn als je even een boodschap kunt doen of aandacht kunt geven aan je oudere buurvrouw of buurman?

Met de actie Hart onder de Riem heeft de gemeente Amersfoort bedacht dat we senioren met een klein gebaar in de vorm van een tasje een stoepvisite willen brengen.

Wij van het Soesterkwartier Buurtnetwerk hopen dat het de contacten in de straat bevordert en nog meer verbinding brengt tussen buurtbewoners. Misschien is het leuk straks in de zomer het spel uit het tasje samen in de voortuin te spelen 😊.

Het zou super zijn als er heel veel mensen zich opgeven om met elkaar in de maand februari al deze tasjes rond te brengen.

Dat gaan we coronaproof doen, zowel bij aanmelden (per mail) als instructie (een filmpje) als ophalen (bij de Emmauskerk, links)  als rondbrengen (bij de voordeur).

Doe mee, want vele handen maken licht werk !

Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar hart@soesterkwartier.nl.  Of laat je naam achter op de website (hier). Dan maken we een afspraak over het ophalen van de tasjes in de week van 1-7 februari.

Op dat mailadres kun je ook vragen stellen.