Maandagavond 6 februari, een drukte van belang in speeltuinvereniging “het Soesterkwartier”, in het ‘darthonk’ trainde het team van de Darts Bond Midden Nederland, een groep van meisje en jongens hard om Nederlands kampioen te worden, dat ze heel wat in hun mars hebben bewijst in de voorlopige stand waar ze gespeeld hebben tegen DSWN Den haag, DONHN uit Noord-Scharwoude, RDO uit Ridderkerk en DBBR2 uit Oegstgeest, DBMN (Darts Bond Midden Nederland) staat bovenaan in de competitie, met 4 gespeelde wedstrijden waarvan 3 gewonnen hieruit hebben ze maar liefst 31 punten verzameld.

Dat deze trainingsavonden zijn vruchten afwerpt, het zijn er maar liefst 16 in een seizoen! en er zijn 8 speelweken bewijst zich maar al te goed, DBMN is in hun bestaan al tweemaal kampioen van Nederland geweest, in seizoen 2007/2008 en in seizoen 2013/2014.

Het team bestaat uit meisje en jongens uit de hele regio midden Nederland, ze komen vaak met hun ouder(s) naar deze trainingsavonden toe, dat de gezelligheid ook een grote rol speelt (hoe kan het ook anders bij darten) bewijst zich dat er een grote zak met koek op tafel staat waar naar lieve lust uit gepakt wordt, voor de ouders is er koffie of thee, voor de darters is er fris, gesponsord door de speeltuin.

Zaterdag aanstaande is er een thuiswedstrijd tegen DONHN (Noord-Scharwoude) de trainingsresultaten worden nauwlettend in de gaten gehouden door de trainers, Christa en Emiel.

Vind u het leuk om het team aan te moedigen, u bent welkom om komende zaterdag eens een kijkje te komen nemen naar deze veel belovende jonge darters!

Als je bij de darters rondloopt hoor je ook de zachte klanken van muziek, hoe kan het ook anders, in het gebouw ernaast repeteert muziekgezelschap CODA, even door de ‘luchtsluis’ en de omschakeling is daar.

Dirigent Henk van den Berg is druk in de weer met het instuderen van nieuwe muziek, welke ten gehore wordt gebracht op hun jaarconcert op 22 april aanstaande. de muzikanten zitten op het puntje van de stoel, de muziek is mooi (of wordt mooi) maar is niet altijd even gemakkelijk.

Spelen, uitleggen, spelen, nog een keer spelen “het gaat al iets beter” is dan het commentaar van de dirigent: kijk er thuis goed naar studeer hierop volgende week gaat het goed…. kom je er niet uit bel de hulplijn (telefoon dirigent) is één van zijn uitspraken.

Naast het daadwerkelijk repeteren komt er soms ook een stukje muzikale uitleg (theorie) aan de orde, ook dit is een onderdeel van de muziek waar aandachtig naar geluisterd wordt, soms wordt dit eerst door een kleine sectie gerepeteerd om de knelpuntjes er uit te halen, waarna de gevleugelde uitspraak van de dirigent: kom je er niet uit bel…..

Een welkome verrassing voor CODA was het feit dat zij uit handen van de commissaris van de koning Willibrord van Beek en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht  op 26 januari als één van de vijf verenigingen uit de provincie Utrecht een cheque van duizend euro in ontvangst mochten nemen, dit bedrag is bedoeld als stimulans en als blijk van waardering voor de inzet van de Anjeractie, de jaarlijkse collecte van het cultuurfonds.

Na afloop van de repetitie is er altijd tijd voor een drankje en een hapje, de week wordt doorgenomen, oude verhalen doen de ronde kortom een gezellige ‘derde helft’.

Mocht u nu zeggen dat muziek maken vind ik leuk, of heb ik vroeger gedaan en wil het wel eens (weer) proberen kom eens kijken op de maandagavond, de koffie staat altijd klaar speelt u nog geen instrument maar wil het leren, onze dirigent geeft vanaf half zeven les en heeft vast nog wel een plaatsje voor U, en ook natuurlijk de jeugd is meer dan welkom immers wie de jeugd heeft heeft de toekomst!

Verslag en foto’s Ton Schimmel