Speeltuin Rivierenwijk 27 oktober, 18.30 uur, de duisternis valt en de ogen zijn gericht op de donkere hemel. De eerste “heks”op een forse bezem, is onze “champ” Merel Wismeijer, gevolgd door haar dochter op een wat kleiner modelletje. Al snel wordt het bezemhok gevuld met allerlei vervoersmiddelen.

Binnen draaien spotjes en “laser”bundels heen en weer, het sfeertje wordt “rokerig”, maar dat komt door de rookmachine.  Maar eerst moeten de heksen; dracula’s; vampiers en anders geklede kids, zich melden bij de opper heks “Merel”die de entre regelt. Consumptiebonnen en zo worden uitgegeven waarna het feest kan beginnen.

Zoals gebruikelijk moeten al die vreemde creaties even aan elkaar wennen. Wordt er gekeken of er onder dat laken een bekende zit, of wie verscholen is achter een masker. Uiteindelijk wordt de “beat”van de disco toch lijdend en gaat het spul de “vloer”op. Ook een ouderpaar gaat uit zijn dakje en danst vrolijk mee. 

Toch scheiden de heksen zich van de dracula’s en vampieren, mogelijk toch een onderlinge strijd over welke groep het beste de “dance”kan uitvoeren. De “boys”maken zelfs salto,s en de radslag om de noodzakelijke indruk te maken op de vrouwelijke bezem gebruikers.

Na een uurtje gaat dat dan ook gebeuren en het dansfestijn ( er is immers disco) gaat helemaal los. Zeker als daar de wat meer ervaren ( oudere kinderen) hun opwachting maken en al vroeg binnen zijn. Het mag de pret niet drukken en samen wordt het een mooie happening.

De chips en limo, gaan vlot van de bar naar de keeltjes en zo hier en daar, wordt ook gemengd aan spook dingen gedaan.

Chef en opper heks, doet ook even lekker mee met haar zwarte cape en hoge hoed. Maar goed dat die forse bezem in de stalling staat.

Helaas komen rond 20.00 uur de eerste ouders hun kroost weer ophalen. Enig protest is wel hoorbaar en een enkele toverspreuk wordt aangewend om te mogen blijven. Helaas, de klok is onverbiddelijk. De oudere kinderen mogen nog blijven tot 22.00 uur. Zij hebben de ruimte nu om zich uit te leven op de muziek van Top Sound/ DJ Eric.

 

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.