Gigantische pompoenen verrassen de dieren in DierenPark Amersfoort

 Voor de dieren in DierenPark Amersfoort stond een kolossale herfstverrassing klaar: verschillende dierbewoners ontdekten een reuzenpompoen van wel 200 kilo in hun verblijf. “De groenten krijgen op deze manier een tweede leven”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Eerder pronkten zij als herfstdecoratie in de etalage van groenteleverancier Smeding Groenten en Fruit, nu is het een leuke verrassing voor de olifanten, prairiehondjes en de tijgers.“ 

De diersoorten hebben elk hun eigen manier om de herfstgroente te ontdekken. “Het is leuk om te zien hoe verschillend zij het grote oranje gevaarte te lijf gaan”, vertelt dierverzorger Willem. “De olifantenkudde stormt er direct op af en ook de Siberische tijgers zorgen er na het dollen voor dat er weinig van overblijft. De prairiehondjes zijn daarentegen meer afwachtend: zij snuffelen voorzichtig voordat zij hun tandjes in de grote pompoen zetten.” 

De reuzenpompoenen passen bij de vrolijke herfstkleuren in het park. De herfst is inmiddels in volle gang en het bosrijke park is dan ook bedekt met rode, oranje en gele bladeren. Naast de dieren beleven ook gezinnen herfstavonturen in het park. Deze herfstvakantie staat het park namelijk in het teken van dino’s tijdens de spannende DinoAdventures, waarbij kinderen op ontdekking gaan in het Dinopark van DierenPark Amersfoort.