Zaterdag 27 januari was het zover, een andere dag dan gewent was omdat op de zondag, wanneer normaal het gezinsbal wordt gehouden, verschillende verenigingen hun andere plichtplegingen hadden en er ook nog jubilerende verenigingen waren.

Gelukkig was de gezelligheid en de opkomst van de vele kinderen er niet minder om. Vanaf kwart voor twee was de zaal open en de eerste kinderen kwamen wat schuchter binnen. Kort na tweeën (doet me ergens aan denken….) waren toch al wel een groot aantal kinderen met ouders en opa’s en oma’s binnen.

Ook stadsprins Joris de 42e (Frans Elshout) maakte zijn opwachting en kwam met zijn gevolg binnen op de tonen van het keistad lied, waarop gelijk de polonaise werd ingezet en ook de toon was gelijk gezet. Alle kinderen kwamen op de vloer voor de polonaise al dan niet aan de hand van ouder of zomaar iemand van het gevolg van de prins. Hierna werden de plichtplegingen gedaan, en heet de stadsprins en prins Edwin van de Meerschuimers iedereen welkom en met name de zuster verenigingen uit Amersfoort en daarbuiten.

De kinderen hadden zich mooi uitgedost en dat het zou er om gaan spannen wie er ging winnen, was wel zeker. Voor het vermaak tussen door was er een heuse clown die van ballonnen de mooiste figuren maakte van een leeuw tot een vlinder, zelfs een steek van de prins zag ik nog voorbij komen. Verschillende dansmariekes waren er aanwezig welke hun kunsten vertonen voor stadsprins Joris 42e en prins Edwin en hun gevolgen, zij ontvingen voor hun optredens dan ook een onderscheiding van de prins.

Anita van de speeltuinvereniging “het Soesterkwartier” werd ook nog even bij de prins geroepen zij ontving een grote doos snoep om uit te delen aan de kinderen van de speeltuin. Ongeveer halverwege kwam de melding:” de patat is klaar”, en alle kinderen kregen van de vereniging een patatje met een kroket of frikadel.

Dat ze op de dansvloer hun best hadden gedaan was wel te merken want de magen waren toch wel wat leeg geraakt, en binnen de kortste keren zat iedereen van de lekkernijen te smikkelen. En dames en heren dan is het nu tijd voor de laatste polonaise voor de kinderen klonk het en de stadsprins  en prins Edwin met hun gevolgen kwamen op het podium om iedereen te bekijken wie het mooist verkleed was.

Rond vier uur en na veel overleg waren de winnaars bekend en werden de prijzen uitgereikt welke bestonden uit een gratis pannenkoek bij de Kabouterhut en een waardebon van een bekende speelgoedwinkel. Maar…. niet getreurd voor degene die geen prijs hadden gewonnen, voor iedereen was er een troostprijsje en een zakje snoep bij het naar huis gaan.

Het team AWA had achter de bar goed hun best gedaan (AWA?????…… Angelique, Wendy, Anita) en alles weer tip top verzorgd, proficiat! En zoals het natuurlijk behoort na afloop van een geslaagde middag even met zijn allen opruimen en dan….. voor de meeste naar huis of even uitrusten voor de diverse plichtplegingen ’s avonds.

 

Foto’s en verslag Ton Schimmel