mimoun (5)Amersfoort krijgt er een bijzondere plek bij om uit eten te gaan. Begin april opent het DLC Restaurant haar deuren op de Wagenwerkplaats.

Het nieuwe restaurant bestaat volledig uit gerecyclede materialen en heeft een wisselend menu met veel dagverse producten. DLC staat dan ook voor Daily Local Cooking. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten met lichte, pure en eerlijke smaken. De groenten voor de menukaart worden gekweekt in eigen kas en moestuin.

Bijzonder aan het restaurant is dat het mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw van het restaurant en zullen cliënten van zorgorganisatie Amerpoort de groenten gaan kweken.

Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Daarnaast is de unieke locatie te huur voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.

83b70081-0fb9-4c61-be7d-e2f31405038cJanine van den Hengel, bedenker van het concept, is razend enthousiast. ,,Bouwen met uitsluitend gebruikte materialen is niet nieuw, maar dat we dat samen gedaan hebben met mensen met een beperking is wel uniek. En het heeft fantastisch uitgepakt. Het DLC Restaurant is een plek geworden met een warme, ongedwongen en informele sfeer. Echt een aanwinst voor de Wagenwerkplaats.’’

Het industriële spoorcomplex aan de Soesterweg transformeerde in de afgelopen jaren tot een inspirerende plek waar bedrijvigheid, cultuur, recreatie en horeca samensmelten. Op een steenworp afstand ligt lunchcafé Het Centraal Ketelhuis, het succesvolle zusje van het DLC Restaurant.

mimoun (2)De officiële opening van het nieuwe restaurant vindt plaats op zaterdag 2 april. De komende weken (24 t/m 28 maart, 31 maart en 1 april) is het al mogelijk om te komen proefeten. Gasten betalen voor een 3-gangenmenu inclusief  twee drankjes naar keuze € 25,00 p.p. Reserveren kan via www.dlcrestaurant.nl
Red.  kvr