Het indrukwekkende evenement The Passion wordt op 24 maart 2016 opgevoerd op het Eemplein in Amersfoort. Met dit jaar Martijn Fischer, Xander de Buisonjé en Ellen ten Damme in de hoofdrollen.

Aftellen naar The Passion in Amersfoort

The Passion wordt georganiseerd in opdracht van de EO en KRO-NCRV, en donderdag de 24ste vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO1. Om de live uitvoering en televisie-uitzending goed te laten verlopen start komende vrijdag, 18 maart, de opbouw van het podium. De voet- en fietstunnel onder het spoor aan de Kleine Koppel wordt vanaf zaterdag 19 maart afgesloten. Voor fietsers en voetgangers geldt een omleiding die duurt tot en met zaterdag 26 maart. Op 24 maart mogen vanaf 15.00 uur geen fietsen meer op het Eemplein staan.

Kom op de fiets

Naar verwachting bezoeken ongeveer 20.000 mensen The Passion. Daarom is het advies aan bezoekers uit Amersfoort en directe omgeving om lopend of met de fiets naar het Eemplein of de Grote Koppel te komen. Op verschillende plekken rondom het Eemplein en Grote Koppel staan rekken waar de fiets kan worden neergezet. Bezoekers uit de regio of andere delen van Nederland kunnen gebruik maken van openbaar vervoer. Vanaf station Amersfoort is het, via de Piet Mondriaanlaan, een paar minuten lopen naar het Eemplein. Iedereen die met de auto komt, kan deze parkeren in een van parkeergarages in- en rondom het centrum. Daarnaast kan geparkeerd worden op het P+R-terrein bij station Schothorst en station Vathorst. Vanaf deze stations rijden regelmatig treinen naar station Amersfoort.

Afsluiting De Nieuwe Poort

Om verkeersopstoppingen ter hoogte van de rotonde De Nieuwe Poort te voorkomen, wordt de rotonde op 24 maart vanaf 18.00 uur gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. De Piet Mondriaanlaan en Groningerstraat blijven via deze omleiding gewoon bereikbaar. Het verkeer kan gebruik blijven maken van de verbinding tussen de Amsterdamseweg en de Stadsring (vice versa) onder de rotonde door.

Informatie voor bezoekers

Bezoekers aan The Passion kunnen informatie over vervoer en parkeren vinden op www.thepassion.nl/event. Daar is ook veel meer informatie te vinden over het evenement, de cast en vorige edities.

bron gemeente Amersfoort