dsc_8145Voor de tweede keer dit seizoen, was er weer een Buurtborrel in het buurtcafé de Nieuwe Sleutel.

Ondanks of mede door de verschillende aankondigingen, bleef de verwachte massa achterwege. Dat gaf nu weer de gelegenheid om verrassende gesprekken aan te gaan.

Zo daar waren, Jan Herman Koller; Niko Paap, Fokke de Jong; Joke van Burgstede; Oeds Blok; Trijnie van de Ploeg; twee redactieleden van deze website; een 4 tal inwoners en de nieuwe chef-kok van de Nieuwe Sleutel. Niet te vergeten de barkeeper ( Ron)  die de nodige glazen vulde.

csc_8149De aanwezigheid van deze mensen garandeert dan ook de nodige inhoudelijke gesprekken. Het aangekondigde “item” over de bestrating van de bomenbuurt was voor de wijkmanager Niko Paap aanleiding om hierover in gesprek te gaan.  Zoals bekend mag zijn, is de uitstraling  van de bomenbuurt beschermd stadsgebied en maakt de klinkerbestrating daar onderdeel van. Van het wijzigen van deze klinkertjes naar gewone stoeptegels, zal dus waarschijnlijk geen optie zijn. Maar op niet al te lange termijn, zal de wijkbeheerder een ronde maken met de betrokkenen om te kijken wat de knelpunten zijn.

Het aardige van zo,n  buurtborrel is toch wel dat je allerlei nieuwe initiatieven hoort, plannen worden bedacht en verdere afspraken worden gemaakt.

dsc_8148Oeds Blok, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn biljart vaardigheden weer eens te beoefenen.

Het was geen drukte van belang, maar wel “oer” gezellig.

De volgende Buurtborrel is op 13 december in buurtcafé de Nieuwe Sleutel.

Karel van Rooy.