Donderdag 13 December, Om kwart voor zeven was het nog ernstig rustig bij de Emmauskerk met op dat moment nog maar 3 met kerstverlichting versierde fietsen. Zou de barre kou dan toch mensen weerhouden hebben? Maar Mariska – de spontane organisator – van dit event, liet zich niet zo snel de hoop op succes ontnemen. Ze had tenslotte niet voor niets, gratis de Amersfoort fiets van de FixieBrothers mogen lenen.

Terecht bleek om rond zeven uur. Vanuit de Koppel, het Leusderkwartier en vanuit andere delen van de stad en wijk, wilden mensen toch eindelijk eens met eigen ogen zien hoe fraai die huizen in het Soesterkwartier zijn. De planning was een tochtje van een half uur, het liep een beetje uit en werd bijna een uur.

Geen wonder als men met zo’n 25 man op de fiets op pad gaat en onder vele andere versierde woningen, ook die van Willem van der Kraats aan doet….daar heeft men even tijd nodig om alles te kunnen bekijken.

Er werd genoten van de fietstocht en alle verlichte woningen, en dat was dan nog een kleine route die niet alle huizen liet zien die fraai versierd zijn.

Het eindpunt was bij Bernard – nog geen mini-ijsbaan – van Gellekom aan de Soesterweg, waar op het “Herminaplein” naar keuze warme chocomelk of gluhwein gedronken kon worden bij de “open-haard”.

De tocht had meerder leuke kanten, want behalve de fraai versierde woningen ontmoette men ook andere stadsbewoners, en ook dat werd gewaardeert.

Mensen zich al opwarmend afvroegen of dit een vervolg gaat krijgen. Mariska antwoorde: jazeker wel, volgend jaar weer! Wie nu de kans gemist heeft kan dus volgend jaar in de herkansing.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk