In Dierenpark Amersfoort zijn voor het eerst in tien jaar flamingokuikens geboren. Twee kuikens zijn het afgelopen weekeinde uit hun ei gekropen, meldt het dierenpark maandag.

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om de de grote roze vogels zich voort te laten planten. Vorig jaar werd het verblijf van de vogels aangepast om nestvorming te stimuleren. Zo is er een eiland gemaakt waar de flamingo’s veilig kunnen broeden.

In juli maakten de flamingo’s nesten en in augustus werden eieren gelegd, nadat verzorgers in een van de nesten een nepei hadden gelegd om de vogels hewt goede voorbeeld te geven. Het was echter nog de vraag of die eieren ook bevrucht waren.

Dat er eieren waren gelegd, noemde bioloog Raymond van der Meer eerder al het mooiste nieuws van het jaar. Inmiddels heeft hij zijn mening bijgesteld. Nu is het moment dat bleek dat een ei was uitgekomen volgens hem het mooiste moment.

”Mochten er jongen komen dan doen wij een dansje”, beloofde hij eerder. Die belofte is volgens een woordvoerder inmiddels nagekomen.

In de nesten van de flamingo’s liggen nog ongeveer twintig eieren. Hoeveel er bevrucht zijn, is niet bekend. De groep van 68 flamingo’s, kuikens niet meegerekend, is al behoorlijk op leeftijd en daarom besloot het dierenpark maatregelen te nemen.

Bron: Nederlands Dagblad, Novum