Soesterkwartier 8 augustus 2018. Al vroeg openen de deuren van de Emmaûskerk. Om 08.30 worden zitbanken neergezet op “het plein”. Niet dat er een openbare “dienst”wordt gehouden, maar meer om te kunnen genieten van een bijzondere “koffie”ervaring.

In de voormalige kantoorruimte van “STIP”en later Info-centrum is het na de verhuizing van het Info-centrum naar de Drentsestraat 14, een tijdje stil geweest. Reden voor “het Leger Des Heils”en Bij Bosshardt eens te zien wat men nog meer kan betekenen voor het Soesterkwartier.

Al snel werd het concept van 50/50 ( Fifty/Fifty) gehanteerd om in de leegstaande ruimte een “koffieshop” te beginnen, maar een die dan diverse soorten koffie schenkt en niets met “groene”plantjes doet.

In het geheel opnieuw ingerichte pand met stijlvolle banken en tafels en mooie decoratie aan de wanden, staat “Floor” achter de counter een grote koffiemachine te vullen. Floor een kenner van de diverse koffie melanges en varianten, verteld als volgt

“De naam fifty/fifty is ontstaan in een van de afdelingen van het Leger Des Heils. Klanten van het Leger waren bezig met het verven van T shirts dit om ze aan de “man”te brengen. De Bijenkorf was bereid deze T shirts in hun winkels te verkopen waarbij 50 % naar het Leger Des Heils ging en 50% naar de Bijenkorf. Zie hier de naam fifty/fifty die daarna als onderdeel van het Leger ging functioneren. Het pand hier, is door vrijwilligers geheel opnieuw ingericht. Alle banken en tafels zijn door ons zelf gemaakt. Bij mooi weer zetten we ook wat banken voor de deur. Uiteraard werken we samen met Bij Bosshardt.”

De inmiddels binnen gekomen klant, besteld een cappuccino en de machines gaan aan het werk. Het ook meegenomen hondje gaat er vast bij liggen.

Dus op de Noordewierweg op het centrale plein voor de Emmaûskerk heeft zich een nieuwe uitbater genesteld met diverse soorten koffie. Tosti en brood zijn ook nevenproducten die genuttigd kunnen worden. Een leuke zaak op een verrassend goede locatie.

Openingstijden: woensdag/donderdag /vrijdag en zaterdag, van 08.30 tot 16.00 uur.

Karel van Rooy

foto impressie.