DSC_0653Al was er vanaf de Dollardstraat weinig te zien van de activiteiten in de Speeltuin Rivierenwijk, er gebeurde veel. Al deed de ROVA container vermoeden dat er een grote schoonmaak-actie aan de gang was, dit was niet het geval, zo bleek bij het betreden van het terrein. Van pallets en andere houten delen waren en werden nog kunstige bouwwerken gecreëerd.

Zo waren er een villa, een torenflat, een terraswoning,DSC_0532 een boomhut, een hondenhok, een winkel, en een heuse sauna te bezichtigen. Voor een of meerdere spijkers kon je heel veel dingen doen op het terrein. Glijden van een glijbaan, omhooggetrokken worden naar een dakterras of in de sauna verpozen. En dat de “female-touch” niet ontbrak was duidelijk, bloemetjes in vaasjes, opbergplekken voor de bekers, kleedjes over tafeltjes en zitplaatsen, het was er.

DSC_0543Op de ene plaats werden nog spijkers geslagen, terwijl op een andere plek de spijkers al weer uitgetrokken werden, waarschijnlijk om een baantje te glijden of te kunnen winkelen. Er was ook een beautysalon waar dankbaar gebruik van gemaakt werd ook door jongens. Vanwege de lol, lachen tot de tranen over de wangen liepen, resulteerde dat weer in uitgelopen mascara taferelen.

Tussendoor werd er een een Springkussen stijl DSC_0591“luchtkasteel” vol geblazen en direct daarna heel druk bevolkt. Ook daar dikke pret onder het springen. Wie de drukte even zat was kon ergens in een van de bouwwerken wel een chill-plek vinden, of even naar de sauna voor het “even- niets-momentje”. Springers bleven er genoeg in het luchtkasteel, dat bovendien een stevige bouw-inspectie-test kreeg op kwaliteit. De muren veerden weer terug in model, en ook de torens kwamen na de test weer recht omhoog te staan, derhalve de test goed doorstaan, kwaliteit: Top!

DSC_0638Toen men in de gaten kreeg dat de kramen van poffertjes, popcorn en suikerspinnen in opbouw waren vormde zich razendsnel een enorme rij wachtenden. Je zou vermoeden dat ze trek hadden, nou dat hadden ze zeker. Geduldig stonden de kinderen in de rij, tot er “Er staat een paard in de gang” uit de luidsprekers kwam want toen ging een groepje kinderen over tot het lopen van de “wel-even-meezingen-polonaise” om zich daarna weer in de rij te voegen.

Sommige kinderen stonden poffertjes te eten in de rijDSC_0645 voor de suikerspin en popcorn kraam, anderen stonden popcorn en suikerspin te eten in de rij voor de poffertjes. Maar er waren net zo goed kinderen die een relax-plek vonden om even te genieten van al dat lekkers. Want dat het lekker was, was duidelijk door de snelheid waarmee een en ander naar binnen ging.

DSC_0721Rond drie uur werd er een ronde gedaan langs de bouwwerken en alle teams op de foto gezet, daarna maakte de Burgemeester van het Huttendorp bekend welk bouwwerk en daarmee welk team gewonnen had. Omdat u verslaggever helaas weer verder moest voor de officiële bekendmaking, werd toegefluisterd dat het “Grootste” bouwwerk gewonnen had. Hierbij de felicitaties voor het winnende bouwteam van jullie verslaggever en de redactie: van harte gefeliciteerd!

Na al die feestelijkheden moest alles binnen één uur afgebroken en ont-spijkertDSC_0655 in de container van de Rova geplaatst zijn. Dat werd dus nog heel hard werken. De week werd afgesloten met een maaltijd voor alle bouwers en begeleiders. Einde vakantietijd voor de kinderen die maandag weer naar school mogen om verder te leren op weg naar het vak van bouwer, stylist, winkelier, of directeur (al is de laatste in de ogen van de meeste mensen, geen vak)

Verslag en hele fotoverslag: Ngie