vakantie SK II (20)Daar waar gisteren de stemming er langzaam inkwam met de zeskamp en uiteindelijk toch een heel (nat) festijn werd, was het vandaag 30 juli heel andere koek.

Zoals eerder vermeld, organiseert BAS ( Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier) deze week 3 dagen die bol staan van de sport en spel elementen. In samenwerking met de Speeltuin Soesterkwartier die hun locatie ter beschikking stelden.

Deze 2e dag stond op het programma een creatieve modeshow, skelter bouwen, hoppen op een springkussen, schminken of gewoon lekker spelen in de speeltuin. Daar waar men gisteren nog sprak van een “matige”bezetting van deelnemers, vandaag kwam men handjes te kort. Het was en werd druk. Na de aanvang om 13.00 uur kwamen er steeds meer kinderen aarzelend kijken wat er zoal te doen was. Om hierna na te zijn uitgenodigd, graag mee wilde doen. De jongens gingen aan de slag met pallets hout, spijkers, nietjes, karton en wieltjes. Het doel was om een formule 1 skelter te bouwen waarmee later deze middag van een helling af gereden moest worden..

vakantie SK II (45)Een 4 tal jonge mannequins uit het Soesterkwartier mochten zich binnen creatief bezig houden met het  maken van passende kleding. Hiertoe was het clubhuis omgetoverd tot naaiatelier. Een bord bij de ingang gaf aan dat de “heren”niet binnen mochten. Wel de dames waren zeer creatief en mijns inziens kunnen zij de ontwerpen zo verkopen aan de modezaken op onze eigen “strip” de Noordewierweg. Met een beetje hulp en een heleboel kranten en een nietmachine , niet zijnde een naaimachine, werden de dames omgetoverd tot heuse mannequins. De onderlinge discussies waren hilarisch te noemen.” Welke kleur lippenstift zal ik opdoen. ZIjn er valse oogwimpers en opzet nagels.  Een aantal spiegels moesten overuren maken om alle gezichten in beeld te brengen. Zogezegd werd er stevig “geniet” en het voordeel van de gebruikte materialen, kon je er lustig op los scheuren om een passend topje of rok te maken.

vakantie SK II (192)Inmiddels klonk er vanaf buiten een luid getimmer. Een 4 tal teams hadden zich gestort op de stapel pallets. Wieltjes verschenen onder de pallets en de opbouw van de bolides was begonnen. Luisterend naar de onderlinge aanwijzingen en ideeën , bedacht men ook hier fraaie creaties om te bouwen. De een met een cabrio, de ander met een overkapping. Niet helemaal op de hoogte werd hier en daar het gas en rempedaal van plaats verwisseld, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook in het nog plat liggende luchtkasteeltje kwam beweging nadat de compressor aan was gezet. Alhoewel het opblaas ding toch een eigen leven scheen te hebben. vakantie SK II (26)De dak constructie bleef een beetje heen en weer zwabberen. Wel lucht/ geen lucht hetgeen ook weer voor prettige momenten zorgde voor de springertjes binnenin. Nadat een kromme luchtslang weer recht was getrokken, voltooide het kasteel zich weer in volle glorie.

vakantie SK II (103)Tussen dit alles in zaten twee dames gestaag maar vastberaden een grote rij kinderen 1 voor 1 te schminken. De diverse poesjes, clowns en andere niet nader te omschrijven gezichtscreaties kwamen te voorschijn.

En mocht dat niet voldoende zijn dan was daar altijd nog mevrouw clown zelf die van die hele lange dunne ballonnen opblies, om dan met soepele bewegingen,knijpen, draaien  en knopen er een  hondje van maakte.

Een echte “beer” zorgde voor de nodige aanspraak en  maakte gelijk veel vrienden.

vakantie SK II (120)Terug naar de mode mannequins. Binnen was men bezig de laatste (nietjes)hand te leggen aan de gemaakte kledingstukken. Pruiken werden gepast, oogschaduw en lippenstift aangebracht en werd er getest of men hiermee wel kon lopen. Een fotoshoot werd ingelast en buiten werd de “Catwalk” uitgerold in de vorm van een rode loper. Vermeld mag worden dat de mannequins zich als volleerd fotomodel presenteerden.

Nadat het aanwezige publiek ( er waren ook veel ouders “blijven hangen”) en de aanwezige kinderen zich rond de Catwalk hadden gestationeerd begon de presentatie van de nieuwe zomerkleding Soesterkwartier. Onder luid applaus kwamen de mannequins een voor een uit de “dressroom ” om zich al draaiend en kerend aan alle zijden te laten bewonderen. Het zag we zeer veelbelovend uit voor deze zomer. Na nog een gezamenlijke presentatie, werd deze groep mannequins verlost van alle nietjes, spelden, strikjes en touwtjes. Later zou een volgende groep presenteren en ook enkele “oudere”dames, zijnde moeders, hebben een poging gedaan zich in de nieuwe mode trend te verdiepen om ook later die middag zich te hullen in kranten.

vakantie SK II (194)Formule 1 skelters. De laatste hand werd gelegd aan de details. Namen  werden aan de bolides gegeven. Team 1, met een forse uit de kluiten gewassen modelletje, met hoge borstwering en een stuur kreeg de naam “Black and Yello”. Snel werd nog een kentekenplaat aangebracht. Het rem en gaspedaal omgedraaid en hier en daar een kop van een spijker omgeslagen om zich niet te verwonden.

vakantie SK II (219)Team 2; ging uit van wat stormachtig weer en had de motorkap aangepast aan de verwachte tegenwind. Een ronde vorm moest de luchtweerstand verminderen zodat de snelheid zou toenemen. Deze 1 persoon automobiele was er op berekend dat remmen geen optie was en er dus alleen een gaspedaal was geplaatst. Hier was duidelijk sprake van een cabrio versie. De naam gegeven  aan dit kunstwerk was “New Kids Turbo”

vakantie SK II (207)Team 3: Klein maar dapper, zo mag je dit “snel”ogende bouwsel noemen. En dat het stevig in elkaar zat bleek  wel uit het grote aantal spijkers wat er bij de opbouw was gebruikt. Hier had men toch een dakconstructie bedacht voor het geval het zou regenen.Hier waren zeer gedetailleerde ornamenten zichtbaar zoals het stuur,kenteken, pedalen en spoiler.De spoiler werd ook bij de andere modellen aangebracht,zodat de neerwaartse druk voor alle voertuigen gelijk zou zijn. Deze creatie kreeg de naam “Speedy”.

vakantie SK II (224)Team 4: Hier had men bedacht het hoeft niet zo nodig de schoonheidsprijs te winnen, als het maar degelijk is en niet uit elkaar valt bij  de eerste de beste rit. Lang is nagedacht over de stuurkolom en hoe deze te bevestigen. Een zooitje spijkers zorgde voor de verticale stand van de kolom. Tot op het laatst werden hier en daar nog verfraaiingen aangebracht. De naam  die hieraan werd gegeven. “Pokkie”

Het hele racecircuit werd hierna naar de helling gedragen achter in de speeltuin.  Om de beurt moesten de deelnemers van de helling af rijden naar een in de verte gespannen touw met daaraan een bel. U snapt de bedoeling. Team 4 ( Speedy); had de loting gewonnen en mocht als eerste de helling af. na het startschot kwam de bolide op snelheid om vervolgens geheel uit elkaar te vallen. Het chassis was het enigste wat naast de baan stond. De rest van de opbouw lag verspreid over de baan.  De hilariteit was groot.

Team 3 was de volgende (Pokkie). Na de start schoof het geheel door de hoge aanvangssnelheid van de baan tegen een paal  aan. Ter plekke werd een nieuw ontwerp gemaakt .

Team 2: New Kids Turbo deden hun naam eer aan. Als een speer reed het karretje naar de bel toe. De opluchting was erg groot dat alle berekeningen juist waren geweest ten aanzien van de luchtweerstand.

Team 1; had nog wat aanpassingen aangebracht voor de start. Ook zij haalden de bel, zij het met een paar seconden verschil.

Hierna werden de creaties allemaal weer naar boven gesleep, aangepast en  werd er een aantal keren de heuvel “afgevlogen”.

Winnaar: Aan deze verslaggever werd gevraagd een jury oordeel te vellen over de gebouwde formule 1 creaties. Na enig wikken en wegen, kijkend naar de technische opbouw en aanverwante details werd de winnaar met de meest vooruitstrevende bolide, TEAM 2, New Kids Turbo.

vakantie SK II (286)Modeshow: Binnen had men ook niet stil gezeten en een tweede ronde met nieuwe mannequins ging van start. De nog zeer jonge mannequins deden hun uiterste best om er zo mooi mogelijk uitgedost uit te zien. Met name de eerder gebruikte pruiken  deden een kind wezenlijk veranderen. Nog wat schuchter werd de “Catwalk” betreden. Maar het massaal toegestroomde publiek was zeer enthousiast en het applaus was dermate geweldig dat men nog een extra rondje draaide.

Mocht U zich afvragen of het hele programma niet wat te veel was. Nou nee hoor. De organisatie had ook gezonden voor een pauze moment. De deelnemers kregen eten en snoep. En in dit rustmoment werd een toneelstuk opgevoerd. De strekking van het spannende verhaal was het niet voorzien zijn van stickers op een toneelspeler in het verhaal. De kinderen zaten aandachtig en gespannen te luisteren hoe het BAS team die verhaal uitbeelden en speelden.

vakantie SK II (246)Ouders:  Als toeschouwers onmisbaar en heel gezellig dat men belangstelling toonde voor al de georganiseerde activiteiten. Twee dames meenden alvast de nieuwe mode trend aan te meten. Getooid in een rok dan wel bovenstuk van kranten uit de oplage van “trouw” en  het Financieel dagblad werd kort een presentatie gegeven. Gevreesd moet worden dat het bij een eenmalige presentatie zal blijven.

Oets Blok: een tevreden mens en trots op wat het BAS team heeft gepresteerd. vakantie SK II (129)

Morgen 31 juli de laatste sport en speldag. Het zal in het teken staan van >>>>>> dat is nog geheim. Aanvang 13.00 uur en de voetbal clinic om 18.30.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotopresentatie klik hier.