clinic (47)Woensdagavond half zeven in Speeltuin Noordewierweg was een groepje van ongeveer 14 jongeren paraat om mee te doen aan de Voetbal Clinic. Natuurlijk werd er na een kort welkom en uitleg eerst even wat aan warmlopen en training gedaan. sprintje trekken, heen en weer schieten, schijnbewegingen maken en zo meer. de sfeer was goed al leek het dat niet iedereen elkaar kende. En nee, niet alleen jongens deden mee.

Na het trainingsrondje werden er teams gevormd voor een potje voetbal. Serieus werd er gespeeld. Een paar keer “de lat” van het ,metalen doel geraakt. Een paar keer toch net even een paar meter naast, maar toch ook een paar prachtige doelpunten aan beide zijden. Het was echt wel een heel “fair play”, zoals je niet heel vaak ziet. Geen krachttermen vanaf de “tribune”, ook niet op het veld. Leuk om te zien dat het echt wel ook in het echt kan.

clinic (87)Natuurlijk ook hier een pauze met wat te drinken en te snoepen. B.A.S. (Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier) had het goed geregeld met pakjes sap en snoep als Apekoppen en Spekjes. En ter voorkoming van ongeregeldheden werd in de pauze ook een klein toneelstukje gespeeld, waarin een boodschap zat over talenten. Iedereen is ergens goed in en kan daarmee een ander helpen. En zo kun je met en voor elkaar goed bezig zijn. Nog een ballon op een fles met vloeistof vastgebonden. Spannend en bijna mysterieus was het om te zien dat de op de fles gebonden ballon zichzelf leek te vullen.

clinic (17)De tweede helft werd even serieus en “fair ge-play-ed” als de eerste helft. Soms moest er heel hard gelopen worden, en soms de bal van buiten het veld gehaald. Ook nu werden er weer doelpunten gescoord en regelmatig net even het doel gemist. Het bleef leuk om naar te kijken. Na ook de tweede helft werd er nog een wedstrijd penalty schieten gedaan. Waarbij duidelijk talenten zaten. een van de jongens scoorde 2 uit drie in de eerste ronde. Na een paar rondes werd duidelijk er kan er maar 1 de winnaar zijn, en die ging met een paar gloednieuwe scheenbeschermers naar huis.

clinic (7)Donderdag en vrijdagavond nog meer kansen om mee te doen met de Voetbal Clinic, en daarmee voor Scouts om aanstormende talenten te ontdekken. Wie weet komt de toekomstige kampioen penalty schieten wel uit het Soesterkwartier. De tijd zal het leren, en ondertussen blijven er vele jongeren keihard en Fair oefenen. Om even na half acht was het afgelopen en gingen de spelers en trainers naar huis onder “tot ziens, misschien tot morgen” afscheidswoorden.

Verslag en fotoreportage Ngie