In juli en augustus is in het Wijkmuseum Soesterkwartier een bijzondere expositie van tekeningen en schilderijen van Herman Klaasen. Hij werd de jaren na de Tweede Wereldoorlog uitgezonden naar Nederlands Indië en maakte daar vele tekeningen. Het is de eerste keer dat Herman exposeert , terwijl hij al 95 jaar is. Een hele eer voor het Wijkmuseum dus. De opening is op zaterdag 30 juni om 12:00 uur.

Herman Klaasen is geboren in het Soesterkwartier (hoek Anjerplein en Jasmijnstraat), heeft op de kunstacademie gezeten en is tekenleraar geweest. Ook heeft hij een bestuursfunctie gehad bij de Amersfoortse kunstenaarsvereniging de Ploegh.

Tegelijkertijd met deze expositie worden ook diverse spullen afkomstig uit Nederlands Indië tentoongesteld. Wie hier nog materiaal voor heeft is van harte welkom zich te melden bij het Wijkmuseum Soesterkwartier.

Het Wijkmuseum (Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort) is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur (gratis) te bezoeken. Wie de expositie op andere tijdstippen wil bezoeken of materialen in bruikleen wil geven kan contact opnemen met voorzitter Gezina Tuinstra (via 033 4635661 of 06 22422725) voor een afspraak.

Update 24 juni

Tot onze grote vreugde , hebben wij op de valreep een bijzondere exposant aan onze nieuwe tentoonstelling kunnen toevoegen .
Vanaf zaterdag 30 juni worden niet alleen de schilderijen en tekeningen uit de  Indische periode van Herman Klaasen getoond .
Maar ook een  grote collectie kunstobjecten , dans maskers en beelden uit de verzameling van producent en theatermaker Gerard Mosterd .( ook uit het Soesterkwartier )
Om 12.00 uur zal de opening verricht worden door Max Smith een groot Indonesië kenner .
Typisch Indonesische hapjes en een drankje zullen niet ontbreken .
Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden en mogen we u begroeten op zaterdag 30 juni om 12.00 uur of een van de volgende zaterdagen of woensdagen ( vanaf 13 juli )in de maanden juli en augustus .
Op 11 augustus om 15.00 uur zal Max Smith een Power-Point  presentatie geven in het Wijkmuseum over Ned. Indië .( opgeven bij Gezina. )
Het adres : Wijkmuseum Soesterkwartier , St Bonifaciusstraat 61 , 3812 TD Amersfoort .Toegang is gratis , maar een vrijwillige bijdrage gewenst ( pin automaat aanwezig )
Groepen kunnen het museum ook op  een andere dag een bezoek brengen . Aanmelden op een van onderstaande telefoonnummers  .
Met vriendelijke groeten ,
Gezina Tuinstra
Conservator Wijkmuseum Soesterkwartier
tel. 033 4635661
of mob .  0622422725