beeldmerk wijkwebsiteZaterdag 14 september

Er rijdt een authentieke Amersfoortse stadsbus door Amersfoort langs monumenten in de binnenstad en met ook een halte op de Wagenwerkplaats. Dit i.v.m. de viering van het 40-jarig bestaan van Rover Amersfoort: Bijzonder is dat de bus ook door de Tulpstraat en de Merwedestraat rijdt.Zie voor de rijtijden en de route:

http://www.rover.nl/over-rover/roverlokaal/contactgegevens/94-lokaal/579-rover-amersfoort-is-jarig

Het wijkmuseum is open (tentoonstelling Spoor in Amersfoort) van 11.00-17.00 uur (St. Bonifaciusstraat 61)

Op de Wagenwerkplaats is er zaterdag op enkele plaatsen al Open Huis: (Nl. Bij het glasatelier De Witte Raaf en bij de Stichting Historische      Dieseltreinen. Er rijdt daar ook een minitreintje voor de kinderen!!!)

Bij Warner Jenkinson -(de voormalige Kleurstoffenfabriek nu de WAR, Kleine Koppel 39) is er vanaf 12,00 uur Open Huis, met o.a. een kinderontdekkingsspeurtocht. Deze keer kom je in delen van de fabriek die anders altijd afgesloten zijn!!! Er zijn ook lezingen over de fabriek en ook de nieuwe werkplaats van Kevin Hughes is er te bezichtigen. Meer weten? Zie www.dewar.nl (bij agenda).

Om 13.00 uur wordt in de WAR de Burgerbalie geopend. Zie: www.deburgerbalie.nl

Zaterdag en Zondag staat er bij Flehite een kraam van Siesta, er worden rondleidingen langs de Eem gegeven. Er is ook een speurtocht voor kinderen langs de Eem! Zie www.siesta-amersfoort.nl

Zondag 15 september

We maken ons op voor een prachtig festival zondag a.s. op de hele Wagenwerkplaats. 150 jaar spoor in Amersfoort Het complete programma staat op de site: en natuurlijk is de Verkeerstuin de hele dag open ….

http://www.wagenwerkplaats.eu/Nieuws/Programma-150-jaar-Spoor-in-Amersfoort-is-rond

Wat niet in het officiële programma staat is de onthulling zondagmiddag 14.00 uur van een prachtig glas-in-loodwerk gemaakt door De Witte Raaf. In de hal van station Amersfoort wordt deze onthuld. Weer een prachtige creatie, gemaakt op de Wagenwerkplaats.

Op zondagochtend 15 september om 11.00 uur is het tweede vlindertuinconcert in vlindertuin Papillon aan de Dollardstraat 119. Het concert wordt verzorgd door ensembles van Muziekvereniging Wilskracht en het Clarinet Choir Amersfoort.

In de sfeervolle natuur van de vlindertuin kunnen jullie genieten van een gevarieerd programma: van klassiekers als de Czardas van Monti, Tango’s van Piazolla of Moonlight Serenade van Glenn Miller tot eigentijdse Nederlandse muziek.

Het Clarinet Choir Amersfoort bestaat uit klarinetleerlingen van Scholen in de Kunst en leden van Muziekvereniging Wilskracht en staat onder leiding van Kees Vos. In april dit jaar gaf het Choir concerten in Bern, Zwitserland, met als hoogtepunt het optreden voor de Nederlandse ambassade tijdens de kroning van koning Willem Alexander. Behalve het Clarinet Choir zijn ook duo’s te horen van twee basklarinetten, basklarinet/contrabasklarinet en basklarinet/fluit.

Dankzij het buurtbudget Soesterkwartier is het concert gratis toegankelijk en is er gratis koffie, thee of limonade bij de muziek.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het naastgelegen gebouw van speeltuinvereniging De Rivierenwijk.