Maandagavond weer eens wezen kijken bij de artiesten van speeltuin soesterkwartier, onze enige echte Power Hoppers!

Was ik daar op de eerste les van dit seizoen, nu is er in de inmiddels grote groep veel vooruitgang geboekt. Wat bijzonder is is de saamhorigheid in deze groep, men helpt elkaar wijst elkaar op foutjes, maar vertelt erbij hoe het wel moet…. Juf Chiara houdt alles nauwlettend in de gaten of het dan wel goed verteld wordt. Links en rechts is soms wel wat lastig voor de allerkleinsten maar ze doen dapper mee en dat is het belangrijkste.

Aan het begin is het eerste onderdeel nog steeds aan de orde: de overtollige energie kwijtraken, de ene rent van links naar rechts en van voor tot achter, terwijl een ander al druk bezig is met de dans. Meestal is dit het moment dat de ouders de danszaal verlaten zodat de beroemdheden in alle rust kunnen repeteren.

De ouders staan buiten gezellig met elkaar te kletsen, of komen naar de ‘grote’ zaal waar men warm en droog kan wachten al dan niet genietend van een kopje koffie of thee. Dan prijs je je als fotograaf toch wel gelukkig dat je voor de foto’s even om de hoek mag kijken. Er wordt hard gerepeteerd voor een volgende uitvoering. sommige kinderen zijn de energie nog niet helemaal kwijt, die krijgen een ‘time out’ van juf Chiara. De overige mogen niet gehinderd worden in hun artistieke dans/bewegingen! Gaande de les ziet men bij de eerdere ingestudeerde bewegingen de vooruitgang, bij de nieuwe onderdeeltjes is het nog wat moeilijk, maar als iedereen het door heeft wordt het toch weer tot een mooi geheel gesmeed. Tijdens de pauze is er wat drinken voor iedereen, wat dansen maakt dorstig. Na de pauze nog wat puntjes op de choreografie zetten en de dans juf kan weer tevreden zijn.

De ouders komen inmiddels weer binnen, genieten even van de laatste dans, het geleerde wordt even opgevoerd, door de trotse kinderen en het laatste onderdeel wordt aangekondigd. Aan het einde is er daar de ‘stopdans’, de muziek gaat aan en zodra deze stopt blijft iedereen stil staan. Soms levert dit wel wat ongemakkelijke houdingen op… Hierna gaat iedereen weer naar huis, moe (vooral de kinderen) maar voldaan, en alweer vooruitkijkend naar de volgende les. Volgende week maandag om kwart voor zeven: Power Hopper tijd!!

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel