Voor de tweede keer op rij organiseert Vereniging duurzaam Soesterkwartier op donderdag 2 november een informatieve energieavond voor en door wijkbewoners. Centraal deze avond staan de ervaringen van buurtgenoten met energiemaatregelen.

  • Zo vertelt een van de wijkbewoners over de aanschaf van een hybridewarmtepomp, met speciale aandacht voor het geluidsaspect en de buren.
  • Hoe regel je met de VVE de plaatsing van zonnepanelen op het gemeenschappelijke dak van een appartementengebouw? Daar horen we deze avond meer over
  • Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen?

Is het nemen van energiemaatregelen voor de ene bewoner ingegeven door kostenbesparing, voor een andere bewoner speelt de actualiteit van een toekomst zonder aardgas hierbij een leidende rol. De toekomst laat ook zien dat niet alleen onze fossiele energievoorraad eindig is maar dat we ook klimaatproblemen (opwarming van de stad en overvloedige regenval) het hoofd moeten bieden.

Daarom besteden we deze avond ook aandacht aan Actie Steenbreek van de gemeente Amersfoort die tuinen in de wijk klimaatbestendig wil maken en aan groene daken op aanbouwen of  schuurtjes. Dus niet alleen comfortabel in je huis maar ook daar buiten en in je tuin.

Naast de presentaties is op deze avond een energiemarkt aanwezig. Zo is 033Energie aanwezig met een informatiestand. In de pauzes is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan aanwezige deskundigen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Maar ook met andere wijkbewoners kan je informatie uitwisselen. Er loopt een schat aan ervaring en kennis rond.

In de pauze geeft John Visser een demonstratie met de infrarood warmtebeeldcamera bij het gebouw de nieuwe sleutel. Dit geeft onder andere inzicht in warmtelekken in muren, deuren en ramen.

Noteer in uw agenda: donderdag 2 november in de om 20.00 uur.

De koffie staat al klaar vanaf 19.30 uur