Vereniging Duurzaam Soesterkwartier organiseert donderdag 26 januari een energieavond in de Nieuwe Sleutel met informatie over energiebesparing voor en door bewoners van het Soesterkwartier. Met de subsidieregeling ‘Energie besparen doe je nu’ is het extra aantrekkelijk om een aantal maatregelen uit te voeren

In december hebben we de thermometer in de wijk gehouden en gepeild waaraan behoefte is. Zes onderwerpen springen er uit en presenteren we deze avond.

Programma

We starten om 20 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Allereerst geeft Yvonne Feuerhahn uit de Roerstraat een toelichting op de landelijke subsidieregeling ‘Energie besparen doe je nu’.

Zes wijkbewoners houden vervolgens samen met de lokale aanbieder van deze maatregel een pitch en beantwoorden vragen uit de zaal. Dit allemaal onder de inspirerende en enthousiaste leiding van onze eigenwijkse  avondpresentator, Annie Tiekstra.

  • Kierdichting/ geïsoleerde voordeur Wim Bomhof (Rijnstraat)
  • Hr++/ triple glas Yvonne Feuerhahn (Roerstraat)
  • Warmtepomp Ruurd Elsmann (Lingestraat)
  • CV-optimalisatie Jan Wink (Amstelstraat)
  • Zonneboiler Wim Schoonheym (Amstelstraat)
  • Douche met warmteterugwinning (nog in te vullen)

In de pauze kunnen we op de energiemarkt met elkaar van gedachte wisselen over genoemde en andere energieonderwerpen. Ook demonstreert John Visser bij de Nieuwe Sleutel het opsporen van warmtelekken met de infraroodcamera.

Om 22.00 uur praten we na bij een borrel.

Voor wie

Inwoners van het Soesterkwartier die meer willen weten over de energiemaatregelen en ervaringen daarmee van andere wijkbewoners.

Aanmelden

I.v.m. capaciteit zaal graag aanmelden via email: mijncvisok@gmail.com voor 24 januari.

Tot 26 januari, de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur

Leonne van Outvorst / Duurzaam Soesterkwartier