Vandaag is de eerste publieke AED in het Soesterkwartier geplaatst en operationeel geworden. Nu kunnen alle burgerhulpverleners van het reanimatienetwerk in het Soesterkwartier (inmiddels al meer dan 150) ook beschikken over een AED. Dit is de eerste, en hopelijk niet de laatste AED in het Soesterkwartier die beschikbaar is om mensenlevens te redden!

Burgerhulpverleners zijn mensen die kunnen reanimeren en zich hebben aangemeld bij HartslagNu om door de 112-meldkamer van de ambulancedienst opgeroepen te worden om de reanimatie op te starten bij een plotselinge hartstilstand. Zij kunnen dit doen nog voor de komst van de ambulance. Elke seconde telt!

De AED is opgehangen aan de rechterzijkant van de Emmaüskerk, Noorderwierweg 131, zijde Lekstraat.

De AED is opgehangen in een groene buitenkast die verlicht en verwarmd is. De kast is afgesloten met een cijferslot. De burgerhulpverleners die een oproep krijgen de AED op te halen krijgen de cijfercode in hun alarmeringsberhcht toegezonden.

De kast is bedoeld om levens te redden in het Soesterkwartier. Het is belangrijk dat deze altijd beschikbaar is. De kast is voorzien van een luid alarm en track-and-trace. Ziet u iets verdachts bij de kast, bel dan a.u.b. de politie op 112. Is de kast beschadigd, bel dan dag en nacht met het reanimatienetwerk op 033-833 0 833 of mail naar wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Heel veel dank aan de Emmaüskerk voor de welwillende medewerking.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden? Volg dan een reanimatiecursus. Kijk op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl voor de details.

Deze AED is gefinancierd uit giften van het bedrijfsleven elders uit Amersfoort. Wij roepen nogmaals alle AED-eigenaren in het Soesterkwartier op om hun eigen AED tenminste aan te melden bij www.hartslagnusystem.nl en het liefst de AED ook in een buitenkast te plaatsen, zodat deze buiten openingsuren beschikbaar is voor de hele wijk.