Zondag 18 augustus, 1e sport en speldag Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier in speeltuin Soesterkwartier.

Helaas ontbrak op deze 1e sport en spelmiddag het zonnetje maar het mocht de pret niet drukken, het was droog en dat was het belangrijkste. Een uur voor de aanvang ( die om half twee zou zijn) was men al druk in de weer om het parcours uit te zetten veel hulp was daarbij aanwezig, naast de buurtkerk waren er ook vrijwilligers van de Westerkerk en de Baptisten gemeente aanwezig. Binnen mum van tijd stond alles gereed. Om één uur nog even vrijwilligers overleg en ze zijn er klaar voor!

De stormbaan werd uitgelegd, het luchtkussen opgeblazen en zowat 40 deelnemers konden hun sportieve prestaties gaan tonen. Fanatiek en iets minder fanatiek maar voor de omstanders was het een lust voor het oog om iedereen zijn best te zien doen. Om alles zo eerlijk mogelijk bij te houden liepen er met de deelnemers een vrijwilliger mee met de stopwatch in de hand (en soms ook een helpende hand) om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Er waren drie categorieën van 0 tot 6 jaar, van 6 tot 10 jaar en van 10 jaar en ouder.

Iedereen mocht zo vaak meedoen als hij of zij zelf wilde om zijn of haar tijd toch weer te verbeteren, een enkele had het na twee of drie keer gezien terwijl de sportmensen soms meer dan 10 keer het parcours aflegde. Na ruim een uur werd de stormbaan even stilgelegd en was er voor iedereen drinken en koek. Na ongeveer 20 minuten ging de baan weer open en stond er weer een grote rij sportmensen om hun prestaties te verbeteren of hun eerste prestatie neer te zetten. In middels was Mathijs ook gearriveerd deze zou om vier uur een goochel en buik spreek act laten zien. Mathijs verdween snel naar binnen om zijn attributen klaar te gaan zetten.

Om kwart voor vier werd de stormbaan gesloten en iedereen werd binnen verwacht. Mathijs bracht hier een boeiende goochel en buikspreek show, samen met ‘Henkie’, hier waren vier Bijbelverhalen in verwerkt op een zeer leuke en humoristische manier, het geheel sloeg aan bij de kinderen welke actief bij de show werden betrokken.

De tijd vloog en voor dat iedereen het wist was het tijd voor de prijs uitreiking, trotse sporters, trotse ouders en opa’s en oma’s. De sporters kregen een heuse medaille brons voor de derde plaats in de groep, zilver voor de tweede en natuurlijk een gouden medaille voor de winnaar! Allemaal gefeliciteerd! En voor degene die net niet in aanmerking kwamen voor een medaille, volgend jaar is er vast weer een stormbaan en heb je weer nieuwe kansen!

Volgende week zondag is de tweede sport en spel middag, dan staat er een spellenparcours, springkussen en een talentenshow op het programma, Tot dan!

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel.