Aan het Isseltseveld, op nummer 48a, is een bedrijfsruimte omgetoverd tot een ‘winkel-paleisje’ annex opleidingsruimte. Het is een ruimte voor iedereen die een taart wil leren bakken. Maar ook als je daar al ervaren in bent kijk je je ogen uit naar alle ingrediënten, decoratiematerialen, gereedschappen, bakboeken, voorgekleurde marsepein enzovoorts, enzovoorts die er te koop zijn.

Het bedrijf aan het Isseltseveld heet ‘sweet cakery’ en het wordt gerund door de gezellige en zeer energieke Helma Edelman. In de Sweet Cakery kun je taart leren bakken. En je kunt er (bijna) alle benodigde ingrediënten en hulpmiddelen kopen; als je thuis een gewone, of een bijzondere taart wilt bakken. Als je voor de winkeletalage staat zie je een enorme mengeling van vrolijke  kleuren, met als hoofdkleur roze. Achter de winkel –in dezelfde ruimte- ligt het ‘leslokaal’.

Afgelopen juni startte Helma haar bedrijf. Daarmee is ze onderdeel van een groeiende groep ondernemende mensen. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat ruim 8% van de mensen jonger dan 64 jaar betrokken is bij het opzetten van een eigen onderneming.

Helma vertelt dat ze een goede start heeft gemaakt en verwacht rustig verder door te groeien.

Naast de verkoop van ingrediënten en hulpmiddelen bestaat een goot deel van de activiteiten van de ‘Sweet Cakery’ uit het geven van workshops. Een workshop basistaart (inclusief vullen, decoreren, plungers, molds e.d.) kost € 37,50. Een workshop stapeltaart of bruidstaart kost een tientje meer.

Helma krijgt –naast veel individuele deelnemers-  vaak vriendinnen, moeders met dochters, en soms een grootvader met kleindochter op de workshops..

Gewild zijn ook de miniworkshops voor kinderen –al dan niet met enkele (groot)ouders. In de komende herfstvakantie staan er voor kinderen weer miniworkshops ‘cupcakes’ op het programma. Het spreekt voor zich dat Helma ook kinderfeestjes op haar programma heeft staan.

Een workshop duurt ongeveer 3 uur, de workshop voor kinderen duurt wat korter.

Tijdens piekwerkzaamheden kan Helma terugvallen op haar twee dochters en haar man. Ze droomt ervan op enige termijn elders filialen te openen. En ze verwacht binnenkort te worden uitgenodigd door één van de grootste leveranciers op haar terrein. Ze zal bij dit Engelse bedrijf dan een opleiding van een week volgen, waarna ze de naam van deze belangrijke leverancier mag voeren bij speciale workshops.

Over niet al te lange tijd zal Helma ook een webshop openen.

Data’s van de Workshops

di 16 okt. basistaart/ herfstthema € 37,50
di 23 okt. paddestoeltaart € 45,–
di 30 okt. boetseren (zonder taart) € 30
di 6 nov. Basistaart € 37,50
di 13 nov. bloemen van gumpaste maken incl foammatje en zak gumpaste (zonder taart) € 35,–
di 20 nov. cupcakes Sint en Piet 6 cupcakes € 25,–
di 27 nov. de zak van Sinterklaas. We maken een gevulde zak met cadeautjes € 40,–
di 11 dec. kerstworkshop puzzelplaatje kerstdecor € 40,–
di 18 dec. kerstballentaart we maken 3 kerstballen € 45,–

Wanneer je 3 personen of meer tegelijk aanmeld krijgen jullie 10% korting.

GEEF JE SNEL OP WANT VOL IS VOL.