dsc_1644Woensdagmiddag 28 september, Het bord bij de ingang van woonzorgcentrum De Plataan was duidelijk en kleurrijk: Welkom! Al snel kwamen er bezoekers van binnen en buiten de Plataan. Sommigen kwamen lopend of met eigen vervoer, anderen met de bekende taxibusjes.

De koffie was klaar, de ingrediënten voor de smoothies lagen klaar. De blenders stonden aangesloten te wachten op hun eerste “optreden”, het maken van een overheerlijke verse smoothie, waarvoor de ingrediënten deels uit eigen tuin kwamen. Ook was er koek, snoep en limonade voor de jongere bezoekers.

dsc_1659De moestuin liet nog enkele sperzieboontjes zien, maar ook kalebassen en pompoenen, andijvie in 2 soorten, bieten in opkomst, snijbiet en zo nog het een en ander. En natuurlijk kon men ook tegen een donatie van die heerlijke verse groeten mee naar huis nemen.

dsc_1679De gearriveerde muzikanten speelden afwisselende muziek, van “hij was maar een clown” en “de klokken van Arnemuiden” ging het naar “Little ship” en “Jambalaya” en een heel afwisselend repertoire ertussen. Diverse mondorgels, werden bespeeld, ook een accordeon of misschien in dit geval een vouwharmonica, en een gitaar werden door de muzikanten bespeeld.

dsc_1734Naast de betaalde en vrijwillge medewerkers van Lyvore en Groen Verbindt, waren er ook stagiairs en kwam er een oud medewerker gezellig even mee-feesten. Maar ook diverse buurtbewoners kwamen gezellig meegenieten van het heerlijke weer en dit nazomers-feest.

dsc_1713De jongste bezoekers konden zich uitstekend vermaken op de samen-fiets-stoel, met de kleurplaten, of gewoon met onderzoeken, bij voorbeeld of de snoepjes wel lekker waren. Ook de “prinses” vermaakte zich uitstekend met en zonder haar toverstafje.

dsc_1732Een van de medewerkers van Lyvore had gezellig haar hond meegenomen. De Labradoodel vond het lange tijd niet zo leuk en keek dan ook een beetje zielig. Het feest begon voor hem pas echt toen hij “eigen-hondig” het terrein mocht verkennen. Al had hij voor die tijd ook al van menig een de aandacht gekregen, er gaat niets boven de vrijheid.

dsc_1728De sfeer was top te noemen, en de zon en de temperatuur maakte het geheel tot een echt Nazomersfeest!

Hopelijk heeft de tuin volgend jaar nog meer uitgewerkte plannen te bieden, zodat er nog meer te doen is. Het begin is er, en er werd deze dag hard aan verder gewerkt. Een van de harde werkers verdween zelfs even in de grote tuinzak. Gelukkig werd hij bevrijd voordat hij op de composthoop belandde.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk