Ondanks dat er al een overschrijding is van ruim 10,5 miljoen, laat het college van B&W  aan de gemeenteraad weten  dat het eventueel allemaal duurder kan worden.

“Ondanks dat we de risico’s en kosten blijven beheersen kan een situatie ontstaan dat het tekort uitkomt boven het taakstellend budget”, zo laat het college volgens De Stad Amersfoort weten.
Het Eemplein wordt op 31 oktober geopend. Op deze datum zijn de winkels, horeca, bioscoop, woningen, het plein zelf en omliggende wegen af. De kosten voor het plein zijn niet overschreden, maar het Eemhuis kan nog steeds duurder worden. Al weet het college niet hoe veel duurder het dan precies wordt.
Sinds april 2012 zouden de risico’s op een verdere overschrijding niet in kans en omvang zijn toegenomen.
Er is niet geheel duidelijkheid van zaken, wegens een gedeeltelijke geheimhouding. “Gedeeltelijke geheimhouding is noodzakelijk om onze onderhandelingspositie niet te ondermijnen en de lopende onderhandelingen om de kosten binnen het aanvullende taakstellend budget van 10,5 miljoen euro te houden niet te frustreren”, zo schrijft het college. Op dinsdag 30 oktober is er een besloten bijeenkomst voor raadsleden om inzicht te geven in de situatie zoals die er nu voorstaat.

Bron: Dichtbij, Mark Hulstein