Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is vrijdagnacht door drie jongens van zijn fiets beroofd. De politie heeft het incident in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer fietste omstreeks 00:30 uur op de Puntenburgerlaan in de richting van de IJsselstraat. Bij de kruising met de Drentsestraat zag hij drie jongens uit die straat komen: twee op een zwarte snorfiets en één op een fiets. Allen waren in het donker gekleed en hadden hun gezichten bedekt.
De drie sommeerden hem zijn fiets af te staan. Toen het slachtoffer dat niet deed, werd hij van de fiets geduwd. Terwijl hij op de grond lag, bedreigde één van zijn belagers hem met een mes, waarna ze er met zijn fiets vandoor gingen. De gealarmeerde politie zocht de omgeving af, maar trof het drietal niet meer aan.
Getuigen die iets van de beroving hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem je tips doorgeven kan naar Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bron: Dichtbij, Coen Nederpel