DSC_3022Daar waar de vrijdag toch wel “stil” genoemd mag worden met het aantal bezoekers van het festival, werd het zaterdag weer goedgemaakt.

In aanvang om 12.00 uur was dat nog niet van toepassing en opmerkelijk was dat een paar ondernemers cq attracties er niet meer stonden. Desgevraagd aan sommige deelnemers werden een scala aan redenen opgegeven. De opmerkelijkste was natuurlijk dat het Soesterkwartier veel activiteiten had. DSC_4008

CSC_3079Gaande de middag werd het drukker en drukker. De marktkramen aan de overzijde van de Eem deden goede zaken. In de Eem zelf dreven kinderen in grote plastic ballen rond, die al kruipend, of met een loopbeweging  over het water laveerden. Dat je met een DSC_3036surfboard ook staand kan varen, werd ook bewezen, terwijl de reddingsbrigade die nauwlettend in de gaten hield.

DSC_3038Of er nog een zeldzame pocomon in de buurt was, is niet bekend geworden.Het feit was wel dat de fietsbrug over de Eem een mega stroom publiek te verwerken had.

In de “grindbak” deden de ondernemers  van: bakkende/kokende/friturende/ roosterende, grillende en houtgestookte etenswaren, goede zaken.  De kop en schoteldraaimolen, was niet meer aanwezig, maar de kleine draaimolen bij de woonwagen (Mammalou) bleek een wachtrij te hebben.DSC_3053

Op het grote podium was een optreden van een Belgische zanger. Aan zijn zangkunst lag het niet, want het klonk uitstekend. De bezoekers, kozen echter massaal voor de zonnige zijde van het Eemplein/haven.  En last bud not least, ook onze eigen “champ”Bodypaint, Merel Wismeijer had wegens ziekte afgezegd.

De weersomstandigheden van vanavond ( regen) gooien hopelijk geen roet in het eten van het muziekprogramma en verdere activiteiten.

Zondag weer nieuwe kansen.

Verslag Karel van Rooy.

Foto’s Nel en Karel.