DSC_4037Zondag 21 augustus Het Festival begon “vochtig” maar dat weerhield de bezoekers toch niet. “Gewapend” met paraplu’s liepen toch behoorlijk wat mensen op het Festival terrein. Zelfs bij de “hapkarren” op/ in de grindbak was publiek neergestreken voor een hapje of een drankje onder de wisselvallige lucht.

De band op het podium bracht muziek waarop mensen van verschillende generaties mee konden bewegen. Swingende nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 die hier en daar ook door mensen in het publiek meegezonden werden. De sfeer was duidelijk goed.

DSC_4054Terwijl iets hoger op het plein een DJ van onder het dak van z’n gele bus muziek liet klinken, al had hij een gering aantal toehoorders, z’n busje had wel veel bekijks.

Toen de regen gestopt was werd het snel drukker op het plein. Al werd de markt aan de andere kant van de Eem ook goed bezocht. En ook op het podium aan “de andere kant” van de Eem, kon de artieste een applaus in ontvangst nemen.

DSC_4088Een van de kraamhouders op de Ibiza-markt was Merel Wismeijer, en aan klandizie geen gebrek zo bleek, er was net genoeg tijd om een trui uit te doen toen de zon eenmaal doorgebroken was. De volgende klanten stonden alweer voor haar tent.

Maar zoals aan alles, kwam ook aan dit Festival een eind. Of het Festival geslaagd is, zoveel mensen, zoveel meningen. Aan het weer heeft het niet echt gelegen, kijkend naar alle Festival dagen.

Sfeerimpressie in woord en op foto’s: Nel Groenendijk