Op zaterdag 15 oktober organiseert muziekgezelschap Coda een concert in de Emmaüskerk aan de Noordewierweg 131. Speciale gast is muziekvereniging Victoria uit Bunnik. Samen zullen ze het gedeelte vullen voor de pauze alle muziekstukken worden samen gespeeld. Dat samen musiceren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Het vergt best wel voorbereiding. Op maandagavond 5 september was de eerste gezamenlijke repetitie bij Coda, donderdag 29 september was het de beurt aan Victoria en togen de Amersfoortse musici naar Bunnik.

Victoria werd in 1981 opgericht als drumfanfare waarna, na hard studeren, veel nieuwe leden konden geen instrument spelen of geen noot lezen! het eerste optreden plaats vond in 1983. Omdat in de aanloop naar 2020 veel slagwerkers stopten en ook de belangstelling voor de majorettegroep terugliep en deze onmisbaar zijn voor een drumfanfare werd besloten om de naam te wijzigen van drumfanfare naar muziekvereniging. Er worden dan nu ook veelal ‘zit’ concerten gegeven. Een onderdeel van muziekvereniging is blaaskapel Blaasvaak, een blaaskapel die ook zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend. Ook Blaasvaak is op dit concert te horen en te zien.

Organisator muziekgezelschap Coda is dan ook erg blij om hun op 15 oktober te mogen verwelkomen. Een ouderwets avondje leuke muziek, vlotte moderne concertstukjes voor de pauze met o.a. Caribbean Beat, Super hits of the 70’s, The Eagles in concert, Il Silenzio en nog veel meer! Na de pauze komt Blaasvaak de boel op stelten zetten met hedendaagse meezingers. Als afsluiting van deze avond gaan ze terug (ver terug) in de tijd met het Historisch Orkest met muziek uit de jaren 40 tot 70 van de vorige eeuw.

Een avond die u niet mag missen! En…… voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten, deze avond wordt u gratis aangeboden! Dit laatste is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het buurtbudget.

Emmaüs kerk, Noordewierweg 131, Amersfoort. Zaterdag 15 oktober 2022. Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Verslag en foto’s (klik hier): Ton Schimmel